VI ERBJUDER AKUTTIDER INOM 24H

Förebyggande tandvård: En investering i din munhälsas framtid.

Förebyggande tandvård: En investering i din munhälsas framtid

En strålande leende är inte bara vacker att se på, det är också en spegling av din hälsa. Förebyggande tandvård är en investering inte bara i estetiken av ditt leende, utan också i din allmänna välbefinnande. Tänk på det här sättet: ju bättre du tar hand om din munhälsa nu, desto mindre sannolikt kommer du att behöva mer omfattande och kostsamma behandlingar i framtiden. I den här artikeln kommer vi att dyka djupare in i vikten av förebyggande tandvård och hur du kan förbättra din munhälsa idag.

Bakgrund: Vad är förebyggande tandvård?

Förebyggande tandvård innefattar åtgärder som hjälper till att förhindra djupa tänder, tandlossning och andra orala hälsofrågor. Det inkluderar regelbunden tandborstning, användning av tandtråd, äta en balanserad kost och regelbundna tandläkarbesök. Forskning visar att förebyggande tandvård minskar risken för orala sjukdomar och stödjer en stark, frisk mun.

Praktiska tips för förebyggande tandvård

Att investera tid och ansträngning i din munhälsa behöver inte vara svårt. Här är några enkla tips för att hjälpa dig att börja:

  • Tandborstning: Borsta tänderna två gånger om dagen med fluortandkräm för att avlägsna plack och bakterier. Se till att du även rengör tandköttet försiktigt.
  • Flossing: Använd tandtråd dagligen för att ta bort mat och plack mellan tänderna och under tandköttet som tandborsten inte kan nå.
  • Kost: En välbalanserad kost rik på kalcium och D-vitamin kan hjälpa till att stärka dina tänder och skydda mot hål.
  • Tandläkarbesök: Delta i regelbundna kontroller med din tandläkare för att tidigt upptäcka och behandla eventuellt uppstådda problem.

Tjänster av tandvårdskliniken

På vår klinik, Tandvårdcentralen, är vi stolta över att erbjuda en rad förebyggande tandvårdstjänster. Detta inkluderar regelbundna tandkontroller, professionell rengöring, och fluorsköljningar – alla designade för att hålla dina tänder och tandkött friska.

Vårt team av erfarna tandläkare och tandhygienister arbetar ihop för att skapa väl anpassade förebyggande vårdplaner för varje patient. Vi är därmed engagerade i att se till att varje patient får den bästa möjliga förebyggande vården enligt deras individuella behov.

Investera i din munhälsas framtid

Förebyggande tandvård är den bästa gåvan du kan ge till ditt leende och din hälsa. Genom att följa våra tips och regelbundet besöka oss på Tandvårdcentralen kommer du att vara på väg till en ljusare, friskare munhälsa. Boka din tid idag och låt oss hjälpa dig att investera i din munhälsas framtid!

Vanliga frågor & svar

Vi strävar efter att kunna ge dig den bästa tandvården för pengarna. När vi sätter våra priser tänker vi utifrån hög kvalitet och med målet att så många som möjligt ska ha råd att gå till tandläkaren i Malmö med rimliga kostnader.

Du har också möjlighet att använda dig av högkostnadsskyddet då vi är anslutna till Försäkringskassan.

Ja, ibland kan vi få sena återbud och på så sätt erbjuda en tid för undersökning hos våra akut tandläkare samma dag. Lediga tider hittar du enkelt på vår bokningssida.

På Tandvårdcentralen har vi många bra tandläkare både inom allmäntandvård och specialisttandvård. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att gå till tandläkaren. På kliniken kan du hitta din tandläkare vars arbetssätt passar just dig.

I genomsnitt är privata tandläkare dyrare än folktandvården. Det finns dock ett brett prisspann hos privata tandläkare, vilket innebär att vissa kan erbjuda billigare behandlingar än folktandvården, medan andra kan vara mycket dyrare. Vi på Tandvårdcentral följer referenspriser och strävar efter att erbjuda kostnadseffektiv tandvård av hög kvalitet.

Senaste artiklar