Tandreglering

Varför behövs tandreglering?

Vem vill inte ha vackra och raka tänder? Om det gäller även dig så kan du fortsätta läsa. Det är inte alls ovanligt att ha felställda tänder eller käkar, men som tur är kan du få ett vackrare leende med hjälp av tandreglering på Tandvårdcentralen.

Men vad är då tandreglering? Tandreglering är precis vad det låter som; det handlar helt enkelt om att reglera tänder som exempelvis vuxit snett, sitter för tätt eller eller på nåt annat sätt har förändrat bettet. Proceduren är vanligast hos unga, men du kan även göra tandreglering som vuxen om du vill göra dina tänder finare — och det behöver knappt märkas!

Vid en tandreglering sätter tandläkaren i en tandställning som över tid reglerar formen och riktningen på dina tänder. Det finns olika typer av tandställningar och vilken som passar dig är något vi kommer fram till tillsammans under ditt besök hos oss. På vår klinik erbjuder vi framför allt tandreglering med hjälp av ClearCorrect, genomskinliga och individuellt anpassade skenor som är bekväma och flexibla samtidigt som de ger tydliga resultat.

Våra kunniga och erfarna tandläkare brinner för sina jobb och gör alltid sitt yttersta för att hjälpa dig känna dig nöjd med dina tänder. Boka en tid hos oss på Tandvårdcentralen för undersökning om du är intresserad av tandreglering i Malmö!

Hur går tandreglering till?

Tandreglering går till lite olika beroende på vilken behandling du väljer. Men en tandreglering med ClearCorrect, en av de metoder vi erbjuder, brukar oftast gå till så här:

  1. Vi undersöker dina tänder och ger sen information om vilka typer av tandställningar som skulle fungera för just dig
  2. Vi fotar och gör 3D-avtryck av dina tänder
  3. Efter några veckor får du din genomskinliga tandställning, en slags bettskena som du kan börja använda direkt
  4. Med jämna mellanrum byter vi ut dina skenor allt eftersom dina tänder med tiden börjar ändra form
  5. På det här viset fortsätter processen tills du får ditt önskade resultat. Klart!

Olika typer av bett – läs om vanliga bettfel och deras orsaker

Det är vanligt att tro att de flesta har ett perfekt bett, men det är långt ifrån sanningen. Många lider av bettfel och det är inte ovanligt att även vuxna får behandling för att rätta till sitt bett. Överbett, underbett, djupt bett, öppet bett, korsbett och trångställt bett är de vanligaste bettfelen. Orsakerna kan vara ärftliga eller bero på yttre faktorer som tandgnissling, tandlossningssjukdomar eller att man sugit mycket på fingrarna. Med moderna teknologier kan de flesta bettfel korrigeras även hos vuxna.

Läs mer om olika typ av bettfel.

Hitta rätt tandställning

Oftast när man tänker på en tandställning så är den gjord av metall, ibland till och med dekorerad med färgglada gummiband. En sån som barn ofta får — inte direkt drömmen för en vuxen människa kanske och det är helt förståeligt att du inte vill att din tandställning ska synas. Som tur är så är framtidens tandreglering här — det vill säga i princip osynliga tandskenor som du kan bära utan att någon annan märker det.

Det finns flera olika typer av tandställningar att välja mellan och på Tandvårdcentralen erbjuder vi framför allt Clear Correct. Metoderna är lika varandra på många sätt, till exempel är båda genomskinliga tandställningar som knappt syns när du bär dem. Men de skiljer sig lite vad gäller exempelvis material, tjockhet och pris.

För att hitta rätt tandställning för just dig så rekommenderar vi att boka en tid med en av våra kunniga och erfarna tandläkare som kan guida dig rätt i tandställningsdjungeln.

Hur mycket kostar en tandställning?

Hur mycket din tandställning kommer att kosta är svårt att säga utan att vi först genomfört en konsultation. T.ex. kan en behandling med Invisalign variera mellan 20 000 och 65 000 kr, medan Clear Correct oftast är något billigare.

För att få en tydligare idé om vad det kommer att kosta är det bäst du bokar en tid hos oss för rådgivning och undersökning. Först när det är gjort kan vi komma med ett tydligt prisförslag. 

På Tandvårdcentralen vill vi att alla ska ha råd att ha ett fint leende. Vi erbjuder fri ränteavbetalning och du kan till exempel betala 100 % räntefritt med Payzmart (upp till sex månader) alternativt via MyMoney (upp till 24 månader). Allt görs med Bank-ID och tar max 1 minut så länge din kredit som patient blir godkänd. Kontakta oss gärna idag så hjälper vi dig gärna att välja rätt.