VI ERBJUDER AKUTTIDER INOM 24H

Leendet är en av våra mest framträdande egenskaper, och tändernas vita färg spelar stor roll. Om du störs av missfärgningar från kaffe, tobak eller något annat och drömmer om vitare tänder är det möjligt att bleka tänderna. Du kan tryggt och säkert uppnå vita tänder, utan att kompromissa med din tandhälsa hos oss på Tandvårdcentralen. Du bokar enkelt tid för professionell tandblekning i Malmö på våra kliniker.

Att bleka tänderna för att få vitare tänder

En naturlig färgvariation på tänderna är helt normalt och beror på både genetik och livsstilsfaktorer. Med åren kan missfärgningar uppstå på olika sätt på grund av mat, tobak, kaffe, te, rött vin och andra drycker som tränger in i emaljen.

Tandblekning används för att förbättra färgen på tänderna för att få ett nytt och fräscht leende. Att bleka tänderna innebär att genom användning av kemiska eller ljusbaserade produkter får missfärgade tänder, en vitare och fräschare look. Här får du veta mer om hur det går till.

Undersökning och konsultation inför tandblekning

Innan tandblekningen påbörjas bokas en konsultation hos tandläkaren som lyssnar på patientens önskemål och diskuterar en lämplig metod. Det är viktigt att ha realistiska förväntningar och förstå att slutresultatet kan variera.

Vid första besöket görs också en undersökning för att säkerställa att du inte har några aktiva munrelaterade sjukdomar och att kriterierna för tandblekning uppfylls. Efter undersökningen får du också veta mer om vilka alternativ som finns.

För att uppnå bästa resultat när du ska bleka dina tänder, bör eventuella fyllningar vara av hög kvalitet och eventuell karies behöver behandlas innan blekningen påbörjas. Tandläkaren avlägsnar ytliga beläggningar, och i övrigt måste munnen och tandköttet vara i god hälsa.

Tandblekning hos tandläkare eller hemma

Du kan välja mellan att utföra en tandblekning hos tandläkare eller om du själv vill göra behandling hemma. Tandblekning på klinik går snabbast. Väljer du tandblekning i Malmö hos tandläkare tar behandlingen endast cirka en timme och upprepas till önskat resultat för ett vitare leende. Vi använder oss bland annat av produkter som Brilliant Smile för tandblekning.

Det finns en mängd olika sätt att bleka sina tänder med många metoder och preparat. För att inte skada dina tänder är det viktigt att vända sig till en seriös tandläkare för att din behandling ska bli så säker och trygg som möjligt.

Boka in en första konsultation hos oss för att prata om vilken metod som blir bäst för dig. Vi hjälper dig att välja den bästa tandblekningen som ger ett bra resultat. När du genomgår behandlingar hos oss kan du vara säker på att vi använder bra produkter som är skonsamma för emaljen.

Professionellt anpassade skenor för optimal komfort

När du vill utföra tandblekning hemma tar vi fram skenor åt dig. Vi börjar först med en undersökning och rengöring. Beläggningar och tandsten behöver tas bort och hål i tänderna måste lagas. Därefter skapar vi skräddarsydda skenor som är speciellt designade för dina tänder. Tandläkaren gör ett avtryck av dina tänder för att säkerställa perfekt passform samt att de ger komfort under hela behandlingen.

Passformen hjälper till att fördela skenorna jämnt över tänderna vilket lättare minskar missfärgningar och du uppnår gradvis önskad ljushet. Vår skräddarsydda skena minimerar även risk för att irritationer uppstår i tandköttet, och du kan enkelt applicera gelen på tändernas yta.

Tandblekning hemma

Vi erbjuder dig möjligheten att göra tandblekning hemma, bekvämt men med professionell metod med bland annat Brilliant Smile. Genom att skapa skenorna på klinik och sedan använda dem hemma får du flexibilitet och kostnadsbesparingar. Bra att veta är att det tar längre tid när du gör en tandblekning hemma.

Tandblekningsprodukter

Det finns många olika produkter för tandblekning att välja mellan. Vilken produkt som passar dig bäst beror på dina förutsättningar och behov. Beroende på om du kommer att använda Brilliant Smile, Opalescence eller någon annan tandblekning behöver gelen sitta olika länge. Du använder skenorna ungefär en till två timmar, under sex till åtta dagar.

Resultatet och hållbarheten

Hur bra resultatet blir av tandblekning varierar beroende på tändernas ursprungliga färg, men vanligtvis varar det upp till två, tre år. Hur lång tid dina tänder varit missfärgade kan påverka hur många behandlingar som krävs. Även tjockleken på emaljen spelar en viss roll för hur bra behandlingen tar.

Eftervård för vita tänder

Sedan påverkar livsstilsval, munhygien och eftervård hållbarheten. Före och efter behandlingen bör du undvika färgstark mat och dryck, färgade ämnen samt extremt varma eller kalla livsmedel och drycker.

Direkt efter en tandblekning kan du drabbas av svullet tandkött. Det är gelen som kan orsaka detta obehag. Du kan även få sår av blekskenan, särskilt om den inte är personligt skapad för dina tänder. Om du får sår är det viktigt att pausa behandlingen för att såret ska hinna läka.

Du kan också uppleva ilningar i dina tänder efter din behandling, speciellt de första dagarna. De här besvären går oftast över inom några dagar.

Vad kostar en tandblekning?

Vad en behandling kostar beror på vilken metod du väljer för din tandblekning. En hemmablekning kostar mindre. Titta gärna i vår aktuella prislista för olika behandlingar när du vill genomgå en blekning av dina tänder.

Vad det kostar totalt sett kan även variera beroende på hur ofta du behöver upprepa behandlingen. Det tar olika många behandlingar beroende på hur svårt missfärgade tänderna är.

Boka tid för tandblekning i Malmö

För att säkerställa att dina tänder klarar av en blekning bör du boka tid för undersökning och professionell tandrengöring hos oss på Tandvårdcentralen i Malmö. Varje individ har unika behov, och det är viktigt att rådfråga en tandläkare för personlig rådgivning innan du bestämmer dig för att bleka tänderna.

Vi har på våra tandkliniker omfattande erfarenhet av tandblekning och erbjuder skonsamma och effektiva behandlingar. Oavsett dina förutsättningar och mål kommer vi tillsammans att skapa en individuellt anpassad och prisvärd lösning för dig.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller vill boka tid för konsultation. Vi finns här för dig, fokuserade på personlig service för att möta dina önskemål och leverera det bästa för varje patient.

Boka tid för tandblekning i Malmö på våra kliniker, enkelt och smidigt. Vi ser fram emot att hjälpa dig att uppnå ett strålande vitt leende.

Vanliga frågor och svar

Kan alla bleka tänderna?

Tandblekning är lämplig för dig som är över 18 år med friska tänder och som har en stark emalj. Eftersom det finns otillräcklig forskning om effekter på foster bör gravida kvinnor undvika behandlingen. För att uppnå bästa resultat bör mun och tandkött vara friska, och tänderna bör vara utan karies och andra skador.

Är det säkert att göra tandblekning hemma?

Så länge du först genomgår en undersökning och konsulterar en tandläkare samt genom tandkliniken använder professionella produkter för tandblekning, ska det vara säkert om du följer instruktioner och råd. Från en klinik får du dessutom en individuellt anpassad skena som både är bekväm och ger ett jämnare resultat.

Hur länge håller tandblekning?

Det är ofta vanligt att tandblekningen håller två till tre år men mycket är beroende av hur du sköter dina tänder efteråt med munhygien och vad du äter samt om du dricker mycket kaffe och annat som färgar av sig på dina tänder. En del livsmedel kan missfärga tänderna mer än andra.

Var kan man utföra tandblekning i Malmö?

Du är varmt välkommen till våra tandläkare på Tandvårdcentralen när du vill genomgå en tandblekning i Malmö. Av oss får du individuellt anpassade skenor för komfort och för bästa resultat.

Hur mycket kostar det att bleka sina tänder?

Mycket av priset är beroende av vilken tandblekningsprodukt du väljer och om du gör det själv hemma eller på tandklinik. Räkna med att en hemmablekning kan kosta från 3000 kronor och uppåt för en tandblekning som håller en bra kvalitet.

Kan gula tänder bli vita igen?

Om tänderna har gula missfärgningar kan de bli vitare igen med blekning. Det kan krävas flera behandlingar beroende på hur gula dem är och hur länge de har varit missfärgade.

Varför ska man inte bleka tänderna om man har hål?

Om du har karies, det vill säga hål i tänderna, kan blekningsmedlet skada tandens känsliga pulpa längst in. Därför bör du vänta med blekning tills alla hål är lagade.

Kan tandblekning förstöra emaljen?

En del billigare produkter kan tyvärr skada emaljen. Det är i de fallen som medlet har sura PH-värden som kan fräta sönder emaljen eller om det innehåller tillsatser som luckrar upp den skyddande ytan.

Vad ska man undvika när man bleker tänderna?

Tänderna kan den närmaste tiden efter vara extra känsliga mot kyla och värme. Undvik också saker som kan missfärga tänderna såsom kaffe, te, vin och tobak.

Tandvårdcentralen Möllan

4.9/5.0

Tandvårdcentralen Pildamm

4.9/5.0

Senaste artiklar