VI ERBJUDER AKUTTIDER INOM 24H

Att förlora tänder kan vara mer än bara en kosmetisk oro. Det kan påverka självkänsla, tuggförmåga och övergripande munhälsa. Därför kan du behöva få nya tänder. Ett tandimplantat är en stabil och långvarig lösning som inte bara återställer ditt leende utan också kan förbättra livskvaliteten.

Boka din konsultation redan idag för att återta ditt leende med nya tänder!.

Så fungerar det att skaffa tandimplantat

Att skaffa tandimplantat är en process som sker i flera steg.

Inför ett tandimplantat utför din tandläkare en noggrann undersökning, inklusive röntgen, för att bedöma om denna behandling är lämplig för dig. En frisk munhåla, ett välmående tandkött och ett starkt och friskt käkben, där implantatet kan fästa ordentligt, är avgörande faktorer. Vissa sjukdomar kan också öka komplikationsrisken.

Om du anses vara en lämplig kandidat guidar din tandläkare dig genom behandlingsstegen.

1. Tandimplantat med titanskruvar fästs i käkbenet

Implantatet är oftast i titan och fungerar som en konstgjord rot. Den här titanskruven skruvar tandläkaren fast i käkbenet. På skruven ska sedan en konstgjord tandkrona fästas.

Titanskruvar används för implantat för deras kompatibilitet med kroppens vävnader och deras förmåga att växa fast i käkbenet. Tandläkaren fäster skruvar direkt i käkbenet och operationen utförs under bedövning för att minimera obehag.

2. Läkningsprocess för skruvarna att växa fast

Efter ingreppet tillåts implantaten växa samman med käkbenet, en process som tar några månader upp till ett halvår. Under tiden får du en tillfällig lösning så du slipper vara tandlös. Då kan exempelvis löstagbara proteser användas.

Läkningstiden kan variera stort mellan olika individer. Tandköttet läker oftast inom ett par veckor och för att tandimplantatet ska växa fast i tandbenet kan detta ske inom två till tre månader.

Inläkningen av implantatet i käkbenet går lättare och bättre om du undviker att röka och snusa. Rökning ökar även risken för problem med implantaten, och att sluta röka är därför en viktig faktor för att säkerställa en framgångsrik behandling.

3. Nya konstgjorda tänder skapas

När implantaten är inläkta i käkbenet tar tandläkaren avtryck i munnen.

Avtrycket skickas till en tandtekniker som skapar en modell av hur tänderna kommer att se ut. Den här modellen får du prova i munnen och om du är nöjd med utseendet tillverkas dina nya konstgjorda tänder i det material du har valt.

Är du inte helt nöjd med modellen fortsätter tandteknikern med ändringar och du med omprovningar tills du blir nöjd.

4. Fastsättning av nya tänder

När skruvarna har vuxit fast i käkbenet och tandläkaren anser att implantaten är tillräckligt integrerade, fästs de nya tänderna som oftast är tillverkade i keramik. Då skruvas en konstgjord tand fast på implantatet.

5. Efterbehandling på tandimplantat

Efter att de nya tänderna har kommit på plats, är regelbundna kontroller hos din tandläkare avgörande för att se så implantaten sitter som de ska.

Rätt munhygien är lika viktig som för naturliga tänder. Implantat kräver i princip samma skötsel som dina egna tänder. Felaktig skötsel kan leda till inflammation och komplikationer.

Tandläkaren ger dig råd om hur du ska ta hand om dina nya tänder på bästa sätt.

Få nya tänder med hjälp av erfarna specialister

Tandimplantat är ett betydande ingrepp som sträcker sig över flera månader när du vill ersätta förlorade tänder. För att säkerställa ett bra och långvarigt resultat är det viktigt att konsultera en erfaren specialisttandläkare.

Här på Tandvårdcentralen i Malmö har vi erfarna specialister som är experter i att bedöma om tandimplantat är den bästa lösningen för dig, när du behöver nya tänder. Kvaliteten på implantaten spelar också en roll, och våra specialister har djup kompetens att säkerställa vad som fungerar bäst för just dina behov, vilket ger trygghet för långsiktig framgång.

Du får ett kostnadsförslag från oss utifrån hur många implantat som behövs för tänderna som ska ersättas.

Att förlora en eller flera tänder

Förlusten av tänder påverkar både fysisk och psykisk hälsa. Utöver försämrad tuggförmåga kan det leda till tandrelaterade problem och påverka allmänhälsan. Studier har också visat samband mellan dålig munhälsa och hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och cancer.

Psykiskt kan förlusten av tänderna leda till social isolering och därmed försämrad livskvalitet.

Tandimplantat för att ersätta förlorade tänder

Tandimplantat utgör en hållbar och naturlig lösning för att motverka konsekvenser av förlorade tänder. Det kan vara en möjlig väg för att återfå självkänsla, förbättrad tuggförmåga och övergripande munhälsa.

Fördelar med implantat jämfört med protes

Att välja implantat i stället för protes har sina fördelar. Du behöver inte oroa dig för att implantatet ska lossna. Det är också lättare att tugga med dem.

En annan estetisk fördel är att tandimplantatet kan se mer naturligt ut då övriga tänder finns kvar. Det kan också ge en naturligare känsla av att ha en riktig tand och inte något främmande i munnen.

Boka tid för tandimplantat i Malmö

Förlusten av en eller flera tänder kan vara känslomässig och fysiskt påfrestande. Minskad självkänsla och påverkan på tuggförmågan är vanligt. Många som har tagit steget att lösa detta problem kan känna ny livsglädje och stärkt självförtroende.

Det kan vara klokt att boka en konsultation för att undersöka om tandimplantat är den bästa lösningen för dig. Vill du boka en tid för konsultation i Malmö hos oss kan du göra detta enkelt och smidigt i vår onlinebokning eller om du hellre vill ringa oss.

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar ett tandimplantat?

Implantat är ett större ingrepp än exempelvis en lagning och kan därför kosta mer än andra behandlingar. Priset kan variera beroende på vilket material som ska användas och hur många tänder som ska ersättas med implantat. I vår prislista finns våra aktuella priser och du får alltid ett kostnadsförslag innan en behandling.

Hur lång tid tar det att sätta in ett tandimplantat?

Själva insättningen av tandimplantatet tar ungefär 30 – 90 minuter och kan variera för hur många implantat som ska på plats. För hela behandlingen med alla undersökningar och procedurer tar det ungefär 3-6 månader. Här räknas bland annat in den läkningsperiod som behövs för implantatet att läka in i käkbenet innan den permanenta kronan monteras.

Hur ont gör det att få ett tandimplantat?

Ingreppet med att sätta in ett tandimplantat sker under lokalbedövning så att det ska vara smärtfritt. Efteråt när bedövningen släpper kan du vara öm eller ha ont och då kan smärtstillande läkemedel vid behov underlätta.

Vem kan inte få tandimplantat?

Ett tandimplantat är bara möjligt om käkbenet är tillräckligt starkt så att det går att fästa ett implantat.

Tandvårdcentralen Möllan

4.9/5.0

Tandvårdcentralen Pildamm

4.9/5.0

Vanliga frågor & svar

Vi strävar efter att kunna ge dig den bästa tandvården för pengarna. När vi sätter våra priser tänker vi utifrån hög kvalitet och med målet att så många som möjligt ska ha råd att gå till tandläkaren i Malmö med rimliga kostnader.

Du har också möjlighet att använda dig av högkostnadsskyddet då vi är anslutna till Försäkringskassan.

Ja, ibland kan vi få sena återbud och på så sätt erbjuda en tid för undersökning hos våra akut tandläkare samma dag. Lediga tider hittar du enkelt på vår bokningssida.

På Tandvårdcentralen har vi många bra tandläkare både inom allmäntandvård och specialisttandvård. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att gå till tandläkaren. På kliniken kan du hitta din tandläkare vars arbetssätt passar just dig.

I genomsnitt är privata tandläkare dyrare än folktandvården. Det finns dock ett brett prisspann hos privata tandläkare, vilket innebär att vissa kan erbjuda billigare behandlingar än folktandvården, medan andra kan vara mycket dyrare. Vi på Tandvårdcentral följer referenspriser och strävar efter att erbjuda kostnadseffektiv tandvård av hög kvalitet.

Senaste artiklar