VI ERBJUDER AKUTTIDER INOM 24H

Munnen är en central del av vår kropp och att upprätthålla god munhälsa är avgörande för vårt välbefinnande.

Här i Malmö hos oss på Tandvårdcentralen finns dedikerade tandhygienister som fokuserar på förebyggande tandvård. Allt för att säkerställa att din mun och dina tänder håller sig friska under lång tid.

Förebyggande tandvård hos tandhygienist

Förebyggande tandvård är avgörande för att bibehålla en god din mun- och tandhälsa.

Genom regelbundna besök kan du undvika potentiella problem och kostsamma behandlingar. En tandhygienist utför noggranna kontroller, avlägsnar plack och tandsten samt ger vägledning för personlig munhygien.

Friska tänder och tandkött samt god munhälsa

Tandhygienisten arbetar främst med förebyggande tandvård för att hjälpa dig att bibehålla friska tänder och tandkött. Det inkluderar även god munhälsa och du får därför individuellt anpassade råd.

Om du upplever muntorrhet kan du ha större risk för karies. Då kan besök hos en tandhygienist hjälpa dig att hålla rent, ta bort tandsten och förebygga så att det inte uppstår hål i tänderna eller parodontit, tandlossning.

Skillnaden mellan att gå till en tandläkare och en tandhygienist

Många undersökningar och behandlingar kan utföras av både tandläkare och tandhygienist. Exakt alla detaljer som skiljer yrkena åt ska vi inte gå in på nu, men vi gör en kortfattad och mycket förenklad förklaring på skillnaden mellan tandläkare och tandhygienist.

Tandläkare

En tandläkare arbetar främst med lagning av tänder, behandling av tandköttsinflammation, felplacerade tänder, rotfyllningar och kirurgiska behandlingar.

En tandläkare ställer även diagnoser och behandlar både sjukdomar och skador i tänderna, käken och munhålan.

Legitimerade tandläkare får också skriva ut recept på vissa läkemedel i behandlingssyfte.

Tandhygienist

En tandhygienist är mer inriktad på tändernas utsidor och jobbar framförallt med förebyggande tandvård och behandling av olika sjukdomar i munhålan. Det kan vara att motverka tandsjukdomar som tandlossning och uppkomsten av karies med exempelvis att rengöra tänderna från plack och tandsten.

Tandhygienisten ger också råd om god munhygien, bra teknik för att borsta tänderna och kan även hjälpa till med tandblekning och lacka tänderna med fluor.

Så går en undersökning till hos tandhygienisten

En session hos en tandhygienist på våra kliniker i Malmö inleds med en omfattande genomgång av munnen där hygienisten ser över dina tänder och tandkött. Tandköttsfickor mäts för att bedöma hälsan, och eventuella tecken på karies och tandsten behandlas.

Våra tandhygienister tar även itu med missfärgningar och plack, följt av en noggrann putsning och polering av tänderna och fyllningar. Du får också rekommendationer för tandskötsel och kostråd.

Tandsten

Om du har lätt för att få tandsten är det viktigt att den regelbundet avlägsnas. Tandsten kan annars i det långa loppet leda till större problem som exempelvis tandlossning, vilket kommer att kräva mer omfattande behandlingar.

Tandblekning för ett strålande leende

Om du upplever tandproblem med missfärgade tänder kan du få hjälp genom att besöka en tandhygienist hos oss. Tandblekning kan utföras både på kliniken och hemma med gel och personligt skapade skenor.

Innan en blekning kan genomföras genomgår du en grundlig undersökning för att säkerställa att din mun är i optimalt skick.

Regelbundna besök sparar tid och pengar

Att besöka en tandhygienist regelbundet har många fördelar. Du får inte bara en grundlig rengöring och en frisk känsla i munnen, utan eventuella munsjukdomar och andra problem kan också upptäckas och behandlas i ett tidigt skede.

Om du går på besök regelbundet hos tandhygienist ger du dina tänder bra förutsättningar. Det är det bästa sättet att förebygga missfärgningar, dålig andedräkt, karies och tandlossning. Dessutom får du personlig information och en individuellt anpassad plan för att bevara en god munhälsa.

De som går till tandhygienist regelbundet behöver ofta inte besöka tandläkare i samma utsträckning.

Boka tid hos tandhygienist i Malmö

Tandvårdcentralen erbjuder trygg tandvård av hög kvalitet. Våra erfarna tandhygienister kombinerar expertis med beprövade metoder för att ge dig den bästa möjliga tandvården. Besök oss och investera i din munhälsa idag för att förebygga framtida problem.

Vill du boka tid hos en tandläkare eller tandhygienist i Malmö på en av våra kliniker kan du använda vår smidiga bokningstjänst online eller ringa till oss. Våra tandhygienister är både kunniga och erfarna och hjälper dig med din munhälsa.

Vi strävar efter att göra tandvård lättillgänglig och bekväm för våra patienter och har därför våra kliniker centralt i Malmö. Vi finns också här tillhands om du har några frågor. Det är bara att kontakta oss så hjälper vi dig.

Vanliga frågor och svar

Hur ofta bör man gå till tandhygienist?

Om du har friska tänder kan det räcka att gå vartannat eller vart tredje år hos en tandhygienist. Om du lätt får karies (hål i tänderna), tandsten eller har tandimplantat kan en till två gånger per år vara bra.

Vad kostar det att besöka tandhygienist?

Vad det kostar att besöka en tandhygienist beror på hur omfattande undersökning som krävs och vilken behandling du behöver. I vår prislista hittar du våra aktuella priser.

Vad gör en tandhygienist?

En tandhygienist arbetar med förebyggande vård. Hos en tandhygienist kan du få hjälp med att ta bort tandsten, plack och polera bort missfärgningar. Hygienisten kan också göra undersökningar, behandla karies och mycket annat.

Tandvårdcentralen Möllan

4.9/5.0

Tandvårdcentralen Pildamm

4.9/5.0

Senaste artiklar