VI ERBJUDER AKUTTIDER INOM 24H

Experttips för att upprätthålla resultat efter tandblekning

Experttips för att upprätthålla resultat efter tandblekning

Har du nyligen genomgått en tandblekningsbehandling och vill maximera och behålla ditt nya strålande leende över tid? Ingen oro, vi på Tandvårdcentralen är experter inom detta ämne och vi delar gärna med oss av våra bästa tips och råd för att upprätthålla ditt resultat. I denna artikel kommer du att lär dig om både vetenskapligt belagda fakta och praktiska vardagstips som kan hjälpa dig att behålla ditt vita leende som du är så stolt över.

Varför resultatet kan försvinna efter tandblekning

För att förstå hur man bibehåller resultatet är det viktigt att förstå varför tänderna kan missfärgas efter behandling. Enligt en studie som publicerades i Tandläkartidningen kan vissa livsmedel och drycker, tobak och vissa mediciner bidra till att tänderna mörknar över tid. Ens kroppsegna åldrande, kan också påverka tändernas färg.

Upprätthålla god munhygien

Betydelsen av god grundläggande munvård kan inte nog understrykas. Genom att regelbundet och noggrant borsta och använda tandtråd kan du inte bara förhindra tandproblem, utan även bevara ditt vita leende längre. Vid behov erbjuder vi på Tandvårdcentralen även kostnadsfri rådgivning angående munhygien och kan rekommendera speciella tandblekningsprodukter för hemmabruk.

Minska intaget av vissa livsmedel och drycker

Livsmedel och drycker som te, kaffe, rött vin och vissa bär kan missfärga dina tänder över tid. Genom att minska intaget av dessa eller genom att borsta tänderna direkt efter intag, kan du hjälpa till att bibehålla ditt vackra leende längre.

Rökstopp kan hjälpa

Tobak kan tyvärr missfärga tänderna och förkorta hållbarheten av ditt resultat från tandblekningen. På Tandvårdcentralen stödjer vi och uppmuntrar alltid våra patienter till ett rökstopp, vilket innebär ytterligare fördelar för både din tandhälsa och din allmänhälsa.

För ytterligare råd och hjälp att bibehålla ditt strålande leende efter tandblekning, tveka inte att kontakta oss på Tandvårdcentralen. Med vår expertis och professionella råd kan vi hjälpa dig att bevara ditt vackra leende längre!

Vanliga frågor & svar

Vi strävar efter att kunna ge dig den bästa tandvården för pengarna. När vi sätter våra priser tänker vi utifrån hög kvalitet och med målet att så många som möjligt ska ha råd att gå till tandläkaren i Malmö med rimliga kostnader.

Du har också möjlighet att använda dig av högkostnadsskyddet då vi är anslutna till Försäkringskassan.

Ja, ibland kan vi få sena återbud och på så sätt erbjuda en tid för undersökning hos våra akut tandläkare samma dag. Lediga tider hittar du enkelt på vår bokningssida.

På Tandvårdcentralen har vi många bra tandläkare både inom allmäntandvård och specialisttandvård. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att gå till tandläkaren. På kliniken kan du hitta din tandläkare vars arbetssätt passar just dig.

I genomsnitt är privata tandläkare dyrare än folktandvården. Det finns dock ett brett prisspann hos privata tandläkare, vilket innebär att vissa kan erbjuda billigare behandlingar än folktandvården, medan andra kan vara mycket dyrare. Vi på Tandvårdcentral följer referenspriser och strävar efter att erbjuda kostnadseffektiv tandvård av hög kvalitet.

Senaste artiklar