VI ERBJUDER AKUTTIDER INOM 24H

Tandblekningsprodukter: Vilka ingredienser bör du vara uppmärksam på?

Tandblekningsprodukter: Vilka ingredienser bör du vara uppmärksam på?

När du letar efter metoder för en sundare och vitare leende, blir tandblekningsprodukter helt klart en del av diskussionen. Men vad innehåller verkligen dessa produkter, och vad behöver du vara medveten om? Nedan ger vi dig informationen du behöver för att göra kloka val för din mun- och generell hälsa.

Bakgrundsinformation om tandblekningsprodukter

Tandblekningsprodukter har förändrat tandvårdsindustrin med sina snabba och märkbara resultat. Medan vissa tandblekningsmetoder utförs av professionella, finns det en mängd produkter för hemmabruk på marknaden. Oavsett om du använder en vitgörande tandkräm, strips eller gel kan följande ingredienser troligtvis finnas i ditt blekningsmedel.

Vanliga ingredienser i tandblekningsprodukter

Det finns ett antal aktiva ingredienser som används i tandblekning, bland annat väteperoxid, karbamidperoxid och natriumbikarbonat. Dessa ämnen kan vara effektiva för att ljusa upp dina tänder, men de kan också orsaka känslighet och irritation i tandköttet.

Väteperoxid och karbamidperoxid

Dessa två ingredienser är de mest aktiva i många tandblekningsprodukter. Väteperoxid är en stark blekningsagent som kan tränga igenom tandens emalj för att ta bort inre fläckar, medan karbamidperoxid först bryts ner till väteperoxid och urea i munnen. Då det är dessa ämnen som gör det stora jobbet med att ge dig vita tänder, är det viktigt att notera att överanvändning kan leda till vävnadsskador vid tandköttet eller känslighet i tänderna.

Natriumbikarbonat

I kontrast till väteperoxid och karbamidperoxid, är natriumbikarbonat mer skonsamt och används ofta i form av baking soda. Detta ämne kan vara en bra ingrediens för dem med känsliga tänder, men bör inte användas för ofta då det kan tunna ut emaljen över tiden.

Tandblekning på Tandvårdcentralen

Här på Tandvårdcentralen erbjuder vi professionell tandblekning som utformas efter dina individuella behov och prioriteringar. Vårt team använder produkter med beprövade och forskningsstödda ingredienser, så att du kan uppnå en ljusare leende utan att riskera din generella munhälsa.

Att förstå vilka ingredienser som finns i tandblekningsprodukter är bara ett första steg för att säkerställa att du får den bästa möjliga behandlingen för dina behov. Vi rekommenderar en professionell konsultation för en mer detaljerad analys av hur du kan förbättra ditt leende på ett säkert och effektivt sätt.

Kontakta oss på Tandvårdcentralen idag för att boka en tid. Tillsammans kan vi arbeta mot din ljusaste och hälsosammaste leende.

Vanliga frågor & svar

Vi strävar efter att kunna ge dig den bästa tandvården för pengarna. När vi sätter våra priser tänker vi utifrån hög kvalitet och med målet att så många som möjligt ska ha råd att gå till tandläkaren i Malmö med rimliga kostnader.

Du har också möjlighet att använda dig av högkostnadsskyddet då vi är anslutna till Försäkringskassan.

Ja, ibland kan vi få sena återbud och på så sätt erbjuda en tid för undersökning hos våra akut tandläkare samma dag. Lediga tider hittar du enkelt på vår bokningssida.

På Tandvårdcentralen har vi många bra tandläkare både inom allmäntandvård och specialisttandvård. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att gå till tandläkaren. På kliniken kan du hitta din tandläkare vars arbetssätt passar just dig.

I genomsnitt är privata tandläkare dyrare än folktandvården. Det finns dock ett brett prisspann hos privata tandläkare, vilket innebär att vissa kan erbjuda billigare behandlingar än folktandvården, medan andra kan vara mycket dyrare. Vi på Tandvårdcentral följer referenspriser och strävar efter att erbjuda kostnadseffektiv tandvård av hög kvalitet.

Senaste artiklar