VI ERBJUDER AKUTTIDER INOM 24H

Vad är ClearCorrect?

Har du sneda tänder? Är du inte nöjd med ditt leende eller hur dina tänder sitter? Då kanske ClearCorrect är något för dig. En ClearCorrect-tandställing är bekväm, enkel att ta in ut och, knappt synbar och det bästa av allt — du kan fortsätta leva livet precis som vanligt. Till skillnad från den traditionella tandställningen av metall som oftast skaver och känns obekväm i munnen så kommer du med ClearCorrect knappt ens själv märka att du har en tandställning i munnen.

ClearCorrect består av en tunn och genomskinlig plastskena och används för att rätta upp tänder som inte står rakt. Det är en modern typ av tandställning som kan användas bl.a. till att behandla korsrum, saxbett, öppna bett och tänder som lutar åt fel håll.

På Tandvårcentralen är din nöjdhet vår prioritet — hos oss hjälper våra erfarna och engagerade tandläkare dig gärna med din ClearCorrect-behandling och ser till att du får fina tänder. På ett besök hos oss börjar vi med att undersöka dina tänder och göra silikonavtryck i över- och underkäken.

Efter bara några dagar kan vi visa upp en design på det förväntade resultatet och samtidigt komma med en prisbild och tidsplan för behandlingen. Om du godkänner förslaget så beställer vi skenorna och redan efter 1-2 veckor kan du börja bära dem. Med jämna mellanrum får du nya skenor vartefter dina tänder börjar rätas upp — fram tills vi uppnått ditt önskade resultat. Enkelt och effektivt!

Hur bra är Clear Correct?

Vill du ändra på dina tänders form eller rätta upp dina sneda tänder så kan tandreglering med hjälp av ClearCorrect kan vara den optimala metoden för dig. Det finns många fördelar med ClearCorrect, till exempel:

  • Den är så gott som osynlig. Till skillnad från traditionella tandställningar av metall så består en ClearCorrect-tandställning av individanpassade plastskenor som är helt genomskinliga. Du kan med andra ord använda den i vardagen, på jobbet eller på mötet — helt utan att nån behöver märka att du har den på dig!
  • Den är enkel att ta ut och sätta in. Du kan lätt ta ut din tandställning när du till exempel ska äta eller borsta tänderna, och sen är den hur enkel som helst att sätta in igen.
  • Den är bekväm. Det går kanske inte att föreställa sig en tandställning som är bekväm — men ClearCorrect är faktiskt det! Den har inga metalltrådar eller klamrar som kan irritera din mun eller tandköttet. ClearCorrect är helt anpassad till just dina tänder och sitter som ett smäck. Du kan känna ett lätt obehag när du byter skena, men det försvinner snabbt.
  • Snabba resultat. Så fort du börjar med din ClearCorrect-behandling kommer resultaten snabbt, redan inom 3-18 månader. Jämför detta med en traditionell tandställning som kan ta flera år.

Hur ofta byter man ClearCorrect?

Varje skena ska bäras i ca 2 veckor innan den byts ut till en ny. Detta beror på att dina tänder börjar flytta på sig så snart du börjar bära din tandställning, och du behöver alltid ha en skena som är anpassad efter dina tänders aktuella form tills du uppnår ditt önskade resultat. När du bokar tid för en ClearCorrect-behandling på Tandvårdcentralen så behöver du inte själv tänka på hur ofta den ska bytas, utan vi ser till att boka in regelbundna uppföljningskontroller.

Skillnader mot Invisalign

Både Invisalign och ClearCorrect är moderna metoder som består av genomskinliga tandställningar. Av denna anledning kan det vara svårt att veta vilken som är vilken, men det finns ändå några små skillnader och det gäller framför allt:

  • Priset. Invisalign är generellt något dyrare än ClearCorrect — men det beror självklart på vilken modell av respektive märke som används på just dina tänder.
  • Tjockheten. Skenor av märket ClearCorrect är i regel tunnare än Invisalign.

Vad kostar Clear Correct?

Det är nästan omöjligt att förutspå vad din ClearCorrect-tandställning kommer att kosta innan vi har gjort ett avtryck och kommit fram till en tidsplan för behandlingen och hur mycket korrigering som kommer att krävas.

Vi vill kunna ge så många som möjligt chansen att få ett strålande leende, och vi förstår att det kan vara svårt att få ihop ekonomin direkt. På Tandvårdcentralen kan du därför dela upp din betalning om du vill, det är helt räntefritt med Payzmart (upp till sex månaders avbetalningstid) alternativt via MyMoney (upp till 24 månader).

För att ta reda på vad din behandling med ClearCorrect kommer att kosta rekommenderar vi att först boka en tid för undersökning hos oss så tar vi det därifrån.

Tandvårdcentralen Möllan

4.9/5.0

Tandvårdcentralen Pildamm

4.9/5.0

Senaste artiklar