VI ERBJUDER AKUTTIDER INOM 24H

Vikten av röntgenbilder i förebyggande tandvård: Se vad ögat inte kan.

Vikten av röntgenbilder i förebyggande tandvård: Se vad ögat inte kan

Fastna inte för texturerna på dina tänder – det är vad som finns därunder som riktigt räknas. Låt oss titta närmare på hur röntgenbilder kan avslöja det.

Så fungerar röntgentekniken

Tandvård är mer än bara utsidan. Under ytan kan det gömma sig problem såsom karies, infektioner och benförlust som är osynliga för det nakna ögat. Här kommer röntgenbilder in i bilden. De är ett av de mest värdefulla verktygen för tandläkare för att identifiera, diagnostisera och behandla munhälsoproblem i ett tidigt skede.

Tekniken bakom röntgenbilder är rätt enkel: De exponerar dina tänder och käkben för en liten mängd strålning för att skapa en bild av strukturen inuti din mun. Dessa detaljer är ovärderliga för att ge dig optimal tandvård.

Fördelar med tandröntgen

Röntgenbilder kan verka enkla, men de bär på mycket viktiga uppgifter. Tandläkare kan tydligt se vad som händer under tandköttet och mellan tänderna, platser som inte kan observeras direkta genom ögonundersökningar. Röntgenbilder kan därmed identifiera problem i tidiga stadier.

Utöver att identifiera karies, kan röntgenbilder även upptäcka benförlust från parodontit (tandköttssjukdom), klämmande eller infekterade visdomständer, och även tumörer eller cystor som förbises av en visuell kontrol.

Behandlingar och tjänster på vår klinik

På Tandvårdcentralen, är vi stolta över att använda den senaste tekniken för att ge dig exceptionell tandvård. Vi erbjuder bitewing, panoramisk och konformal röntgen, beroende på vad dina specifika behov är.

Bitewing är idealisk för att upptäcka karies och tandköttssjukdomar, medan panoramisk röntgen ger oss en helhetssyn över din mun, inklusive käkar och närliggande strukturer. I specifika fall, till exempel för planering av tandimplantat, kan vi använda konformal röntgen för tredimensionell visualisering.

Tack vare vår erfarenhet och engagemang, är vi din betrodda partner på resan mot högre munhälsa.

Livet är för kort för obehagliga överraskningar

Därför rekommenderar vi röntgenbilder som en del av din regelbundna tandvård, för att vi tidigt ska kunna upptäcka och hantera eventuella problem. Det kan verkliga vara skillnaden mellan friska tänder och en framtida fylld med oron för tandproblem.

Så varför inte ta nästa steg för att ge dina tänder det fullständiga skydd de förtjänar? Kontakta oss på Tandvårdcentralen idag för att boka din tid!

Vanliga frågor & svar

Vi strävar efter att kunna ge dig den bästa tandvården för pengarna. När vi sätter våra priser tänker vi utifrån hög kvalitet och med målet att så många som möjligt ska ha råd att gå till tandläkaren i Malmö med rimliga kostnader.

Du har också möjlighet att använda dig av högkostnadsskyddet då vi är anslutna till Försäkringskassan.

Ja, ibland kan vi få sena återbud och på så sätt erbjuda en tid för undersökning hos våra akut tandläkare samma dag. Lediga tider hittar du enkelt på vår bokningssida.

På Tandvårdcentralen har vi många bra tandläkare både inom allmäntandvård och specialisttandvård. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att gå till tandläkaren. På kliniken kan du hitta din tandläkare vars arbetssätt passar just dig.

I genomsnitt är privata tandläkare dyrare än folktandvården. Det finns dock ett brett prisspann hos privata tandläkare, vilket innebär att vissa kan erbjuda billigare behandlingar än folktandvården, medan andra kan vara mycket dyrare. Vi på Tandvårdcentral följer referenspriser och strävar efter att erbjuda kostnadseffektiv tandvård av hög kvalitet.

Senaste artiklar