VI ERBJUDER AKUTTIDER INOM 24H

Titthålskirurgi för tandimplantat

Att förlora tänder kan vara en kämpig upplevelse, men tack vare avancerad tandvård, som titthålskirurgi vid tandimplantat, behöver återhämtningen inte vara smärtsam eller långdragen. Med denna skonsamma och effektiva metod kan vi återställa ditt leende.

Denna moderna teknik ger minimala besvär och maximala fördelar. I jämförelse med traditionell kirurgi minimerar det svullnad, värk och andra obehagliga biverkningar, vilket gör det möjligt för patienter att återgå till sina dagliga rutiner redan dagen efter ingreppet.

Om du behöver genomgå en operation för tandimplantat är du varmt välkommen att boka in en tid hos oss på Tandvårdcentralen i Malmö, Skåne. Kontakta oss gärna om du vill veta mer eller har några frågor.

Små hål ger minimala ingrepp och stora fördelar

Operationen vid tandimplantat innebär att behandlingen utförs med ett minimalt ingrepp, vilket inte bara leder till snabbare återhämtning utan även minskar risken för komplikationer.

Detta tillvägagångssätt möjliggör också användningen av tillfälliga tänder, vilket eliminerar behovet av att vara utan tänder under väntetiden på de permanenta implantaten.

Vi på Tandvårdcentralen erbjuder denna skonsamma teknik och är stolta över att vara specialister på denna metod.

Fördelar med operationen

  • Minimala efterbesvär – Värk, blödningar och svullnad minimeras med det minimala ingreppet, och det blir minskad risk för infektion.
  • Snabbare läkning – Du kan återgå till normala aktiviteter snabbare jämfört med traditionella kirurgiska metoder.
  • Optimalt estetiskt resultat – Med datorstödd titthålskirurgi kan hela behandlingen planeras digitalt för att säkerställa det bästa slutresultatet.
  • Exakt placering – Det kirurgiska ingreppet möjliggör exakt placering av implantaten, även i tunna käkben.

Skillnad mot traditionell kirurgi med tandimplantat

En stor skillnad att operera via titthål i jämförelse med traditionell kirurgi är att hela ingreppet blir mindre i omfattning, vilket innebär betydligt färre biverkningar.

För att kunna komma åt och se var i benet det ska borras har man tidigare behövt lyfta bort tandköttet. Det behöver man inte göra vid en titthålsoperation.

Så går behandlingen till

Vår tandvårdspersonal har lång erfarenhet och använder den senaste tekniken. Hos oss ska du alltid kunna känna dig trygg. Prata gärna med oss om du känner oro inför din behandling eller om du allmänt känner obehag av att gå till tandläkaren.

1. Konsultation

Du får vid första mötet träffa en av våra specialiserade tandläkare. Vid detta möte genomförs en lättare undersökning av din mun, och du får detaljerad information om behandlingen.

Eventuella förbehandlingar diskuteras och du får också information om din behandling. Här har du även möjlighet att ställa alla dina frågor. Skulle du komma på fler frågor senare är det bara att kontakta oss.

Vid ditt besök hos oss får du även ett kostnadsfritt kostnadsförslag som du får med dig hem. Du kommer då också att få en tidsuppskattning för hur lång tid det kan ta att läka.

Kontakta oss gärna för att få en konsultation!

2. Innan behandlingen

En skiktröntgen eller datortomografi av käkbenet tas innan behandlingen för att optimalt planera implantatets position.

Med hjälp av att använda avancerad teknik analyserar vi en tredimensionell bild för att säkerställa bästa möjliga resultat.

3. Under behandlingen

Titthålsoperation vid tandimplantat innebär att vi gör ett minimalt hål i tandköttet och käkbenet, utan att behöva skära ett större snitt.

Via detta precisionshål placeras tandimplantatet i käkbenet under operationen. Detta minimala ingrepp minimerar besvär och risker som är förknippade med traditionella kirurgiska metoder.

Själva operationen tar oftast inte mer än 20 till 60 minuter om det inte är en mer komplicerad eller omfattande operation.

Bedövning

Under ingreppet används lokalbedövning så att du inte känner smärta. Ibland används också sedering vid behov. Det är ett lugnande och smärtstillande läkemedel.

4. Efter behandlingen

Efter ingreppet får du individuella råd för att underlätta en problemfri och snabb läkning. I samband med titthålskirurgi för tandimplantat går det ofta att återgå till ditt arbete nästa dag och utföra normala aktiviteter redan dagen efter operationen.

Läkningstiden är ungefär två månader, och därefter kan kronorna fästas på implantaten.

Boka tid för titthållskirurgi i Malmö

Genom titthålsoperation vid tandimplantat kan vi erbjuda hjälp till patienter som har förlorat tänder av olika anledningar, såsom tandlossning, olyckor eller tandutdragningar. Dessutom kan vi ofta ersätta förlorade tänder även när käkbenet är mycket tunt.

Boka tid för titthålskirurgi hos oss på Tandvårdcentralen i Malmö. Vi strävar efter att erbjuda bästa möjliga vård för våra patienter. Du kan enkelt ta dig till våra kliniker i centrala Malmö i Skåne för operation.

Våra erfarna tandläkare är specialiserade inom kirurgi, tandimplantat och estetisk tandvård. Vi arbetar alltid för att möta patientens önskemål med hänsyn till individuella förutsättningar.

Om du har några frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta oss.

Vanliga frågor och svar

Vad innebär titthålskirurgi för implantat?

Tandimplantat med kirurgi genom ett titthål innebär att du blir opererad med speciella instrument via mycket små hål.

Vad är fördelarna med titthålsoperation mot vanlig operation?

Det blir ett betydligt mindre ingrepp, vilket innebär lägre infektionsrisk och kortare läkningstid.

Vad kostar titthålsoperationen för implantat?

Det finns flera faktorer som påverkar kostnaden. Till exempel kan antalet tänder som ska ersättas med implantat spela en stor roll. Du får ett kostnadsförslag av din tandläkare för vad just din behandling kommer att kosta.

Tandvårdcentralen Möllan

4.9/5.0

Tandvårdcentralen Pildamm

4.9/5.0

Senaste artiklar