VI ERBJUDER AKUTTIDER INOM 24H

Tandsmycke

Ett tandsmycke på din tand kan göra stor skillnad i leendet samt ger en konstnärlig och personlig touch som fångar mångas uppmärksamhet. Tandsmycken har använts i över tusentals år, även om trenden kan tyckas vara ny. Nu är det enklare än någonsin att försköna dina tänder med gnistrande ädelstenar och små konstverk.

Estetisk tandvård med smycken

Du är alltid välkommen till oss på Tandvårdcentralen i Malmö om du behöver estetisk tandvård eller vill få hjälp med att sätta fast ett tandsmycke. Du kan enkelt och smidigt hitta lediga tider till tandläkare och hygienister som erbjuder behandlingstider för att smycka dina tänder.

Vi erbjuder all slags tandvård och våra kliniker ligger lättillgängliga i centrala Malmö. Hos oss får du tillgång till komplett tandvård av hög kvalitet. Vill du veta mer om våra andra behandlingar och vad vi kan hjälpa till med för ett strålande leende är det bara att kontakta oss!

Att använda smycken på tänder för en personlig stil

Ett smycke på din tand syns varje gång du pratar eller ler och ger ett litet gnistrande på tanden. Ett tandsmycke i din favoritfärg, i en form som symboliserar dig eller i ett material du bara älskar kan förstärka din personliga stil.

Det är ett enkelt sätt att uttrycka din unika stil genom gnistrande ädelstenar, detaljer i guld och konstnärliga mönster på dina tänder. Kontakta oss gärna för mer information eller om du har några frågor.

Tandsmycken finns i flera utföranden

Möjligheterna är nästan oändliga när det kommer till att välja tandsmycke. Material som diamanter, safirer, rubiner, guld, silver, kristaller och strass används till tandsmycken för att skapa små konstverk på tänderna.

Det finns många smycken i olika former som exempelvis stjärnor och hjärtan. Tandsmycken kan skapas i nästan vilken symbol du vill. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna för att få ett leende som sticker ut.

Välj det smycke som ska pryda ditt leende, och boka sedan besök till tandläkare eller tandhygienist för montering. Vi använder bara godkända och testade material på vår klinik.

Att sätta fast tandsmycke

Att skaffa ett tandsmycke är enkelt och smärtfritt. Besök din tandläkare när du ska fästa smycket på tänderna. Proceduren tar endast några minuter och ger inga skador på din tand. Det krävs ingen undersökning men tanden putsas ren från smuts och mindre missfärgningar.

Smycket limmas sedan fast med ett specifikt lim utan att lämna några märken eller skador på tandens yta. Vi använder alltid lim av hög kvalitet som gör att tandsmycket sitter på ordentligt.

Det kan vara lite ovant i början, men du vänjer dig snabbt. Inga förändringar behöver göras när det kommer till tandrengöring och annan tandvård – du kan fortsätta att borsta tänderna och använda tandtråd som vanligt.

Smycket sitter vanligen fast ända fram till att du själv önskar ta bort det. I vissa fall kan smycket trilla av, men det beror oftast på att det inte är fastsatt ordentligt.

Att ta bort tandsmycken

Att ta bort ett tandsmycke hos tandläkaren är lika enkelt som att fästa det. Om du ångrar dig eller vill byta ut smycket till ett nytt, kan du boka tid för borttagning.

Du behöver inte vara orolig för att tandsmycket ska lämna spår eller att det skadar emaljen. Tanden kommer att se ut precis som den gjorde innan smycket klistrades på.

Processen är enkel och snabb och liknar att ta bort en tandställning. Så om du vill prova en annan stil eller bara återgå till dina naturliga tänder går det bra att ta bort tandsmycket igen.

Boka tid för att smycka dina tänder hos tandläkare

För att försköna ditt leende och lägga till en personlig touch är tandsmycken ett spännande alternativ. Här hos oss på Tandvårdcentralen i Malmö får du professionell hjälp och tillgång till ett brett utbud av smycken och behandlingar.

Pris för våra behandlingar vid montering av smycke och för att ta bort tandsmycke är per tand och finns i vår prislista tillsammans med övrig tandvård. Där kan du läsa mer om vad vi erbjuder och till vilka priser.

Kostnaden för själva smycket beror på material och form om du köper det genom oss. Det går också bra att ha med dig ett smycke som du vill få monterat på din tand.

Boka tid hos tandläkare för att ge dina tänder ett vackert leende med ett tandsmycke eller om du vill få hjälp med annan tandvård. Våra kliniker ligger i de centrala delarna av Malmö när du behöver närheten till bra tandvård.

Vanliga frågor och svar

Är ett tandsmycke permanent?

Ett tandsmycke är i princip permanent tills du själv väljer att ta bort det. Så länge din tand inte skadas, kommer smycket att sitta kvar. Det finns ingen anledning att oroa sig för märken eller skador på tänderna, särskilt om du väljer en erfaren och pålitlig klinik.

Kan man sätta på tandsmycke själv?

Du bör inte sätta fast ett tandsmycke hemma själv. Vi rekommenderar att du går till en tandläkare som monterar smycket tryggt och säkert utan att skada tanden. Det går bra att boka en tid hos en av våra tandläkare eller tandhygienister.

Hur gör man för att ta av tandsmycke?

Ska du ta bort ett tandsmycke rekommenderar vi att du gör detta hos tandläkaren på ett säkert sätt. Det går både fort och blir skonsamt för tanden i stället för att försöka göra det själv.

Tandvårdcentralen Möllan

4.9/5.0

Tandvårdcentralen Pildamm

4.9/5.0

Senaste artiklar