VI ERBJUDER AKUTTIDER INOM 24H

Vill du korrigera ditt leende för att det visar för mycket tandkött? Då kan tandköttskorrigering vara lösningen, för att ändra förhållandet mellan tänder och tandkött. Det är en behandling som korrigerar både funktionella och estetiska problem.

Vad är Gummy Smile?

Gummy smile kallas det när leendet visar upp en betydande del av tandköttet. Detta brukar främst vara märkbart vid framtänderna, men det kan även förekomma längre bak i munnen.

Att visa för mycket tandkött kan estetiskt upplevas svårt känslomässigt och påverka självförtroendet negativt. Det kan i många fall begränsa livskvaliteten att inte vilja le med öppen mun.

Orsaker till Gummy Smile

Flera faktorer kan bidra till uppkomsten av Gummy Smile, och det kan bland annat vara genetiska orsaker, allmänna hälsotillstånd och biverkningar av viss medicinering.

För den som vill komma till rätta med detta problem finns det hopp i form av tandköttskorrigering som en estetisk behandling.

Varför välja tandköttskorrigering?

Tandköttskorrigering blir alltmer populärt som en del av estetisk tandvård för den som önskar förändra sitt leende.

Denna behandling fokuserar på att ändra utseendet på tandköttet så att mer tänder visas i stället. Det kan särskilt behövas när det är tydligt och täcker en betydande del av tänderna, vilket kan ge intrycket av korta tänder.

Att skapa en balans mellan “rött och vitt” 

Syftet med tandköttskorrigering är att skapa en mer fördelaktig relation mellan det ”röda” (tandköttet) och det ”vita” (tänderna) för att förbättra leendets estetik.

Förutom en korrigering av tandköttet kan även skalfasader användas i kombination för att förlänga tänderna och för att uppnå ett ännu bättre resultat.

Att vara nöjd med sitt leende är inte bara kosmetiskt, det påverkar även självkänslan och sociala interaktioner.

Så går behandlingen till

Inför behandlingen genomgår du en konsultation och en grundlig bedömning av dina tänder och tandkött för att se om tandköttskorrigering är rätt lösning för dig.

Behandlingen är snabb och relativt smärtfri då den utförs under lokalbedövning för att säkerställa din komfort. Sedan används antingen en skalpell eller laser för att forma och justera tandköttet till det önskade utseendet.

Laserbehandling, som blir allt vanligare, ger också en snabbare läkningsprocess genom att minska blödningen eftersom blodkärlen förseglas under ingreppet.

I vissa fall kan kirurgisk korrigering vara nödvändig för att täcka exponerade tandhalsar och återställa estetiken för dina tänder. Det kan exempelvis vara när tandköttet har dragit sig tillbaka på grund av faktorer som tandborstning med hård tandborste eller tandlossning.

Kostnad för tandköttskorrigering

Kostnaden för behandling med tandköttskorrigering varierar beroende på olika faktorer, inklusive mängden vävnad som behöver justeras, det behandlade områdets storlek och vald teknik med laser eller konventionell skalpell.

Du får en detaljerad kostnadsöversikt av oss innan din behandling vid ditt besök hos oss.

Boka tid för tandköttskorrigering i Malmö

Tandköttskorrigering är en behandling för dig som vill förändra ditt leende, vilket kan förbättra självkänslan.

Vi på Tandvårdcentralen i Malmö har lång erfarenhet av estetisk tandvård. Du är välkommen att boka tid hos en tandläkare för konsultation av ditt tandkött och dina tänder för att kunna uppnå det leende du drömmer om.

Vanliga frågor och svar

Kan man göra något åt tillbakadraget tandkött?

Det finns många sätt att förebygga detta problem men tyvärr växer inte tandköttet tillbaka. Det kan gå att minska skadorna med ett kirurgiskt ingrepp med retraktionsoperation. Våra tandläkare hjälper dig att hitta den bästa lösningen.

Kan man ta bort tandkött?

Ibland kan det finnas en obalans i munnen mellan tandkött och tänder. Om det finns överskott av tandkött som döljer mycket av dina tänder kan detta opereras bort med en tandköttskorrigering.

Vad kan man göra åt blottade tandhalsar?

Om synliga tandhalsar beror på tandinflammation kan man behandla inflammationen. Beroende på hur stort problemet är kan också tandhalsarna lackeras eller en tandköttskorrigering genomföras.

Tandvårdcentralen Möllan

4.9/5.0

Tandvårdcentralen Pildamm

4.9/5.0

Senaste artiklar