VI ERBJUDER AKUTTIDER INOM 24H

Lider du av snarkningar eller upplever du andningsuppehåll under natten? Att störa sin partners nattsömn genom att snarka är ett vanligt problem. Snarkning beror ofta på trånga luftvägar i svalget, men det finns en effektiv lösning – snarkskenor, även kända som apnéskenor.

Snarkskenan är ett effektivt hjälpmedel mot snarkningar och sömnapné. Denna formgjutna plastskena kan vidga dina andningsvägar och förhindra att tungan faller bakåt. Detta resulterar i en lugnare och ostörd sömn för både dig och din partner.

Skaffa snarkskena för att sluta snarka och kunna få bättre sömn

Snarkning är ett utbrett problem som inte bara stör den som snarkar utan även de som sover i närheten. Det kan vara ett tecken på sömnapné, ett tillstånd där andningen upphör under sömnen, vilket kan leda till allvarliga hälsorisker.

Att sluta snarka och förbättra din sömnkvalitet kan vara möjligt med hjälp av en snarkskena, även kallad antiapnéskena. Detta kan också hjälpa till för de underliggande problemen med sömnapné.

Ta steget mot en bättre sömn där du kan njuta av tystare nätter och få en mer vilsam sömn genom att använda snarkskena.

Vad är en snarkskena?

En snarkskena är en slags bettskena av plast som du har på tänderna när du sover. Den trycker fram underkäken för att hålla luftvägarna mer öppna under natten.

Det finns olika modeller men för bästa komfort och resultat behöver du en personligt anpassad skena tillverkad i samarbete mellan tandläkare och tandtekniker.

Sömnapné - En dold fara

Sömnapné är ett tillstånd med andningsuppehåll där andningen avbryts upprepade gånger under sömnen. Detta kan leda till otillräcklig syresättning och påverkar kroppens funktioner negativt.

Många svenskar kämpar med snarkningar, och om dessa lämnas obehandlade kan de leda till allvarliga konsekvenser. De hälsorisker som är förknippade med obehandlad sömnapné sträcker sig från högt blodtryck till allvarliga hjärt- och kärlsjukdomar. Dessutom kan det leda till depression, koncentrationssvårigheter och öka risken för olyckor.

Att köpa en bra snarkskena kan vara lösningen för en bättre natts sömn utan andningsuppehåll.

Effektiv lösning genom att flytta fram underkäken

Hos Tandvårdcentralen erbjuds en skräddarsydd och effektiv lösning med en snarkskena, för att hantera snarkningar och sömnapné.

Denna innovativa skena fungerar genom att fixera käkarna och föra fram underkäken. Genom att göra detta förhindrar den tungan från att sjunka ner i svalget, vilket vidgar andningsvägarna och eliminerar snarkning effektivt.

Snarkskenan är utformad för att vara bekväm och användarvänlig. Det är ett hjälpmedel som kan anpassas efter dina tänder och bett för bästa resultat och långvarig användning. Initialt kan det kännas obekvämt och spänt i tänderna när du använder den i början. Du kan också uppleva torrhet i munnen eller överdriven salivproduktion. Men dessa besvär brukar gå över inom några veckor.

Medicinsk utredning i samarbete och bidrag för antiapnéskena

Om du vill skaffa en antiapnéskena av medicinska skäl som behandling och kunna få bidrag för detta från landstinget, bör du i första hand vända dig till din vårdcentral för en utredning. Denna utredning genomförs för att fastställa behovet och sker i samarbete mellan tandvård och sjukvård.

Efter remiss från läkaren till tandläkaren skapas en individuellt anpassad snarkskena baserad på avtryck av dina tänder. Din tandläkare kan också vara en värdefull källa till information om olika snarkskenor och deras fördelar.

Boka tid för snarkskena i Malmö redan idag

Behöver du en snarkskena? Om du misstänker att du lider av snarkningar eller sömnapné, är det bäst att konsultera en tandläkare för att få rätt hjälp.

Att ta steget mot en tystare och hälsosammare sömn med en snarkskena är enkelt med oss på Tandvårdcentralen i Malmö. Vi har lång erfarenhet av att behandla dessa sömnproblem med hjälp av snarkskenor. Vårt nära samarbete mellan tandläkare och tandtekniker säkerställer högkvalitativa och individuellt anpassade snarkskenor.

Med fokus på patienternas välbefinnande och långvariga resultat är vi stolta över att erbjuda effektiv hjälp för en god natts sömn. Genom vår expertis hjälper vi dig att hitta den bästa skräddarsydda lösningen med snarkskena för dina snarkningar och sömnapné.

Boka din tid online för konsultation eller ring oss för att hitta en tid som passar dig!

Så tar du hand om din snarkskena

För att din snarkskena ska vara effektiv och hålla länge är det viktigt att följa några enkla tips:

  • God munhygien – Borsta tänderna noggrant innan du sätter in skenan. Det är extra viktigt för att undvika att bakterier gror.
  • Rengöring – Borsta skenan dagligen med en mjuk tandborste och mild tandkräm.
  • Temperatur – En snarkskena tål inte hett vatten. Därför bör du aldrig köra den i diskmaskinen eller koka den.
  • Förvaring – Förvara snarkskenan i den medföljande asken. Hårda skenor bör förvaras i färskt kranvatten för att undvika att den torkar ut eller tappar formen.
  • Avkalkning – Om skenan får beläggningar av kalk eller tandsten, lägg den i ett glas med lika delar vatten och ättikssprit.

Om du upplever att passformen förändras eller har andra problem med din snarkskena, kontakta din tandläkare. Regelbundna kontroller och justeringar, vid behov, kommer att säkerställa att snarkskenan fortsätter att vara effektiv och bekväm samtidigt som den håller längre.

Vanliga frågor och svar

Varför snarkar vi?

Snarkning uppstår när luftflödet genom de trånga luftvägarna i svalget skapar vibrationer, vilket resulterar i det karakteristiska ljudet. Många upplever detta problem, och det kan påverka livskvaliteten eftersom det kan leda till trötthet, irritabilitet och även sömnapné.

Vad kan man göra åt snarkningar?

Eftersom snarkningar uppstår genom förträngning av luftvägarna i svalget, behöver luftvägarna öppnas upp mer under sömnen. En snarkskena är ett enkelt sätt att lösa dessa bekymmer.

Hur fungerar en snarkskena?

En snarkskena är oftast tillverkad av mjuk- eller hårdplast och formas individuellt för att passa dina tänder och käke. Den används under natten för att underlätta fri andning och hålla tungan i rätt position, vilket minskar risken för snarkning.

Är bettskena och snarkskena samma sak?

Nej, detta är två olika typer av skenor. En snarkskena kan fungera som en bettskena. Men bettskenorna är inte konstruerade för att komma tillrätta med snarkproblem eller sömnapné.

Hur vet jag att jag snarkar?

Om du inte har en partner som kan berätta att du snarkar finns det vissa symptom att undersöka vidare. Eftersom snarkningar kan leda till orolig sömn kan du därför känna dig trött och må dåligt under dagen.

Tandvårdcentralen Möllan

4.9/5.0

Tandvårdcentralen Pildamm

4.9/5.0

Senaste artiklar