VI ERBJUDER AKUTTIDER INOM 24H

Hos Tandvårdcentralen erbjuder vi käkkirurgi av hög kvalitet med fokus på patientens välbefinnande och komfort. Vår erfarna personal finns här för att svara på dina frågor och säkerställa en smidig, framgångsrik behandling.

Vi har lång erfarenhet av att hantera alltifrån att få visdomständer borttagna till mer komplexa tillstånd som kräver kirurgisk behandling.

Kirurgiska ingrepp

Det finns flera olika typer av behandlingar och kirurgiska ingrepp för att hantera komplexa orala och faciala tillstånd inom käkkirurgi:

  • Inflammations- och infektionstillstånd – En käkkirurg behandlar olika former av inflammationer och infektioner i käken samt munnen.
  • Käkoperation för käkledssjukdomar – Käkledssjukdomar kräver ibland kirurgisk intervention, och en käkkirurg är specialiserad på att utföra dessa operationer.
  • Felställningar i käkarna: Behandling av felställningar i käkarna, inklusive eventuella käkoperationer för korrigering.
  • Tandimplantat – Ersättning av förlorade tänder med hjälp av tandimplantat för att återställa tuggfunktion men även förbättra estetiken.
  • Borttagning av visdomständer – Vid behov utför käkkirurgen borttagning av komplicerade visdomständer eller andra tänder.

Käkkirurgi - En trygg och smärtfri lösning

Om du behöver en käkoperation sker behandlingen vanligtvis under lokalbedövning. Förberedelse krävs oftast inte, men vid behov kan bedövningen kombineras med lugnande medel.

Att ta bort visdomständer med kirurgi

Visdomständer är ofta kända för att skapa problem när de växer ut. Det är de sista tänderna att bryta fram, vanligtvis mellan 18-24 års ålder, och på grund av detta är de ibland inte helt utväxta.

Många upplever brist på utrymme i käken, vilket resulterar i att visdomständerna delvis blir täckta av tandkött och svåra att rengöra. Detta ökar risken för bakterier, plack och matrester som kan orsaka smärtsamma inflammationer eller infektioner.

För att undvika komplikationer och främja god munhälsa kan kirurgiska ingrepp med borttagning vara nödvändig. Denna procedur utförs av en käkkirurg och är särskilt viktig för att förhindra tandköttssjukdomar och andra potentiella problem som kan uppstå när visdomständer inte kan bryta ut ordentligt.

Bra att veta om käkkirurgiska operationer

Käkkirurgi är ofta smärtfri. Innan själva ingreppet får patienten lokalbedövning för att säkerställa att proceduren är helt smärtfri. Om du känner oro inför ingreppet erbjuds även lugnande medel i förväg.

Hos Tandvårdcentralen är vårt mål att skapa en trygg och bekväm miljö för patienter, och vi anpassar våra metoder efter individuella behov.

Efter ingreppet ger käkkirurgen tydliga instruktioner för läkningsprocessen. Både smärta och svullnad är normalt, men det är viktigt att vara medveten om eventuella problem och kontakta käkkirurgen om:

  • Feber eller frossa uppstår.
  • Smärta och svullnad kvarstår efter en vecka.
  • Ökad blödning observeras.

Boka tid hos specialistverksamhet inom käkkirurgi i Malmö

På Tandvårdcentralen i Malmö bedrivs omfattande specialistverksamhet på vår klinik, där erfarna käkkirurger inom käkkirurgi arbetar tillsammans för att erbjuda högkvalitativ vård.

Oavsett om det handlar om tandimplantat, käkoperation eller andra käkrelaterade problem, är vi dedikerade att ge våra patienter den bästa möjliga behandlingen genom våra erfarna och kunniga käkkirurger.

Boka en tid för undersökning hos oss om du behöver få hjälp av en käkkirurg för mer omfattande problem eller sjukdomar i käkarna, eller om du saknar tänder som behöver ersättas. Läs mer om våra behandlingar vi erbjuder.

Vi tar även emot dig som har fått en remiss via tandläkare.

Vanliga frågor och svar

Vad är käkkirurgi?

Käkkirurgi, eller oral kirurgi, är en gren inom odontologin som fokuserar både på att behandla, diagnostisera samt förebygga sjukdomar i munhålan, käkarna och ansiktet.

När behövs käkkirurgi?

Käkkirurgi, eller tandkirurgi, kan behövas om du saknar tänder, eller har mer omfattande besvär i käke eller mun. Exempel på käkkirurgiska behandlingar kan vara kirurgisk avlägsnande av visdomständer.

Vad kan man äta efter en käkoperation?

Efter ett kirurgiskt ingrepp är olika matiga soppor en bra föda. Tänk på att starka kryddor kan orsaka smärta i munnen.

Hur mår man efter en käkoperation?

Beroende på hur omfattande och lång operationen har varit kan käkmusklerna bli stela och ömma. Därför kan det vara svårt att tugga eller öppna munnen helt.

Hur länge har man ont efter operation i munnen?

Det är normalt att det gör ont och kan vara något svårt att gapa och tugga ordentligt. Efter större ingrepp kan du också få feber. Besvären brukar gå över efter ett par dygn.

Tandvårdcentralen Möllan

4.9/5.0

Tandvårdcentralen Pildamm

4.9/5.0

Senaste artiklar