VI ERBJUDER AKUTTIDER INOM 24H

Det är många som vill få ett strålande leende med perfekta vita tänder. Beroende på vilka önskemål du har och individuella förutsättningar finns flera vägar för att uppnå detta.

Hos oss på Tandvårdcentralen vill vi gärna hjälpa dig med att förverkliga drömmen om att skapa ett Hollywood Smile. Vi erbjuder tandvård och behandlingar som tandblekning, skalfasader, tandimplantat, tandreglering och flera andra bra tekniker för att hjälpa dig att uppnå det önskade resultatet.

Vad är Hollywood Smile?

Hollywood Smile är en term som omfattar olika estetiska behandlingar som kan användas för att skapa ett vitt perfekt leende. Det kan innebära tandblekning, tandreglering, skalfasader, tandimplantat och kronor och ofta genom en kombination av dessa.

Dessa tekniker används för att förändra storlek, form och färg på tänderna för att uppnå det eftertraktade Hollywood-leendet.

Ursprung

Begreppet Hollywood Smile härstammar från det glamorösa Hollywood där filmstjärnor sedan lång tid tillbaka fixat till sina tänder för att få det perfekta leendet. På så sätt har de lättare kunnat få sina filmroller. Med tiden har detta blivit en populär behandling även utanför Hollywood.

Fördelar med behandlingen

  • Förbättra utseendet – Hollywood Smile kan avsevärt förbättra leendets utseende genom att korrigera missfärgningar, ojämnheter och tändernas placering.
  • Ökad självkänsla – Ett vackert leende kan öka självkänslan och ge ökad självsäkerhet i sociala situationer.
  • Långvariga resultat – Många Hollywood Smile-behandlingar ger långvariga resultat, upp till tjugo år med rätt skötsel av dina tänder.
  • Skräddarsydda behandlingsplaner – Du får en personlig behandlingsplan som anpassas efter dina behov och mål.

Så går det till att få ett Hollywood Smile

Här går vi mer igenom hur själva processen kan se ut för Hollywood Smile när du vill göra din behandling hos oss.

Beroende på ditt utgångsläge för dina tänder och hur stort behov du har av olika behandlingar kan ordningen ibland se lite annorlunda ut. Du får en personlig behandlingsplan baserat på om du behöver en eller flera skalfasader, implantat och andra mer omfattande behandlingar för dina tänder.

1. Undersökning

Innan behandlingen påbörjas hos oss för ett Hollywood Smile, är det viktigt att du genomgår en undersökning hos tandläkare för åtgärda inflammationer, tandsten och karies.

2. Konsultation

Därefter kommer du på en konsultation hos en tandläkare för att få en skräddarsydd behandlingsplan. Under konsultationen undersöker tandläkaren dina tänder, lyssnar på dina önskemål och föreslår en behandlingsplan som möter dina behov.

Om flera behandlingar kommer att behövas kan du träffa olika tandläkare, specialiserade inom olika områden under processens gång.

3. Tandblekning

För missfärgade tänder rekommenderas tandblekning för att få en vit och jämn nyans. Vill du generellt ha mer vita tänder behöver dessa blekas innan eventuella fasader eller tandkronor tillverkas så att dessa får rätt nyans.

4. Tandreglering

Vid trångställda eller ojämna tänder kan tandreglering ge en rak och jämn tandrad.

5. Skalfasader och kronor

Skalfasader är tunna skal i material av porslin eller komposit som kan fästas på framsidan av tänderna. På så sätt förbättras tändernas utseende. En konstgjord krona används för att ersätta eller återställa en skadad tand.

Fasader och tandkronor kan med rätt skötsel och bra tandvård hålla länge, upp till 20 år eller mer.

Vad kostar det att få ett Hollywood leende?

Priset för att få ett Hollywood Smile varierar beroende på de specifika behandlingar som krävs för just dina tänder och individuella behov. Det kan inkludera kostnader för tandtekniker, tandblekning, skalfasader, tandimplantat, tandreglering och andra ingrepp.

Kostnaderna för ett Hollywood Smile-leende sträcker sig från några tusen kronor för enklare procedurer till tiotusentals kronor för mer omfattande behandlingar.

Priset påverkas också beroende på hur många tänder som behöver åtgärdas. För en exakt kostnadsbedömning rekommenderas en konsultation med en tandläkare på Tandvårdcentralen.

Boka tid för Hollywood Smile i Malmö

Att uppnå ett Hollywood Smile är en dröm för många, men medvetenhet om potentiella risker är viktigt. Valet av en kvalificerad tandläkare med stor erfarenhet är också avgörande för ett vackert och säkert resultat som håller.

Tandvårdcentralen i Malmö gör det mesta inom tandvård. Vi erbjuder estetiska behandlingar och övrig tandvård som tandblekning, skalfasader och tandreglering.

Boka tid för en konsultation med våra specialister när du ska ta det första steget mot ditt Hollywood-leende.

Vanliga frågor och svar

Finns det några risker med Hollywood Smile-behandling?

Som med alla medicinska behandlingar finns alltid potentiella risker och biverkningar, inklusive emaljskador, infektioner och inflammationer i tänderna. Genom en erfaren och kvalificerad tandläkare minskar dessa risker när du genomgår behandling för Hollywood Smile.

Vad är fasader?

Fasader är tunna skal som limmas på framsidan av tänderna. Det är en smidig åtgärd för att skapa de perfekta tänderna.

Var kan man göra Hollywood Smile i Malmö?

Du är varmt välkommen till oss på Tandvårdcentralen när du vill ge tänderna ett vackert Hollywood Smile. Vi erbjuder både estetisk och allmän tandvård på våra kliniker som ligger centralt i Malmö.

Tandvårdcentralen Möllan

4.9/5.0

Tandvårdcentralen Pildamm

4.9/5.0

Senaste artiklar