VI ERBJUDER AKUTTIDER INOM 24H

Fillers, en typ av estetisk injektion, har blivit en populär behandling för att korrigera och förbättra ansiktsdrag utan att behöva ett kirurgiskt ingrepp.

Genom att fylla ut rynkor och fina linjer för ökad volym ger en sådan behandling en uppstramande effekt av huden. Det gör stor skillnad i ditt utseende.

Här hos oss på Tandvårdcentralen i Malmö är vi dedikerade att uppnå naturliga resultat för våra patienter med säkra metoder. Vi erbjuder därför bra behandlingar med högkvalitativ hyaluronsyra med våra skickliga specialister.

Vad är fillers?

Det är fantastiskt vad fillers kan ge för möjligheter. En fillerbehandling går ut på att återställa volym, fylla ut rynkor och hjälper till att skapa mer markerade ansiktsdrag. En injektion ger direkt ett synligt resultat.

Det finns flera möjligheter med filler:

  • Vackrare läppar – Genom behandlingen kan mindre läppar förstoras och du kan också förbättra formen på läpparna.
  • Rynkbehandling – Det tar effektivt bort djupa linjer i huden runt ögon, ögonbryn och läppar.
  • Haka och käklinje – Det går att förstärka ansiktsstrukturen genom att skulptera hakan, kindben och käklinjen.
  • Piggare ögon – Behandling kan eliminera mörka ringar samt insjunkna områden under ögonen så att du ser piggare ut.
  • Förbättra drag – Med fillers går det att skapa symmetri och förstärka drag.
  • Hudföryngring – Det går även att minska ålderstecken samt återställa hudens ungdomliga utseende.

Hyaluronsyra finns naturligt i huden

Filler med hyaluronsyra används ofta när du behöver mer volym i områden som saknar eller har tappat naturlig fyllighet. Syran finns naturligt i kroppen, vilket gör det till en säker produkt att använda.

Det är en genomskinlig gel som kemiskt utformats för att efterlikna kroppens naturliga hyaluronsyra. Genom att injiceras i önskade områden kan gelen jämna ut rynkor och ge tillbaka förlorad volym i ett naturligt resultat.

Förnyelse och ungdomligare utseende utan kirurgi

Genom injektioner på strategiska platser kan fillers ge möjlighet att skulptera ansiktet.

Det kan framhäva exempelvis kindben och andra ansiktsdrag och på så sätt ge oss ett ungdomligare utseende utan att behöva genomgå kirurgi. Fina linjer och veck blir utslätade, och ansiktet får nytt liv med dessa behandlingar.

Minska rynkor runt ögonen

Åldrande av huden är en naturlig process där hyaluronsyran minskar över tid, vilket resulterar i tunnare och mindre elastisk hud.

Behandlingar med filler kan effektivt motverka synliga ålderstecken genom att ge volym till huden. Fillers som behandling är därför en effektiv lösning för att minska rynkor runt ögonen.

Läppförstoring och jämna till läpparna

Andra eftertraktade behandlingar med fillers är läppförstoringar och en injektionsbehandling tar cirka 15-30 minuter. Om du är ute efter större läppar kan du förbättra dessa med en behandling.

Fillers i läpparna håller ofta 6-12 månader men vi rekommenderar en påfyllning efter cirka 4 månader efter första behandlingstillfället. Du kan på så sätt uppnå ännu bättre och mer långvarigt resultat.

Det går också att jämna till läpparna för att bli av med rynkor och veck.

Inför första behandlingen

Innan första behandlingen inleds för fillers genomgår varje patient alltid en noggrann konsultation. Där diskuterar vi dina önskemål och en helhetsbedömning görs utifrån vad som ger bäst resultat.

Enligt lag måste alla injektionsbehandlingar föregås av en obligatorisk konsultation, minst 48 timmar innan själva ingreppet. Syftet är att säkerställa att patienten är informerad och helt trygg i sitt beslut.

Att tillsammans med behandlaren prata om dina förväntningar och vad som är möjligt utifrån dina individuella förutsättningar är viktigt för allra bästa slutresultat.

Efter konsultationen får du därefter boka in en ny tid hos kliniken för själva behandlingen om du beslutar dig för att det är rätt behandling för dig.

Bra att tänka på inför behandlingen

Inför behandlingen rekommenderar vi att du undviker blodförtunnande medel för att minska risken för blåmärken. Även smärtstillande mediciner och Omega 3 kan vara blodförtunnande.

Olika sorters filler

Vi erbjuder en rad olika fillersbehandlingar. Olika områden kräver olika typer av fillers, och våra behandlare använder produkter från välrenommerade märken såsom Restylane, Teosyal och Juvéderm.

Hos oss kan du känna dig helt trygg med bra produkter.

Vilken filler som kommer att användas beror därför både på aktuellt område men också utifrån vad som passar bäst för just dina behov och individuella förutsättningar.

Eftervård och säkerhet

Efter en fillerbehandling är det viktigt att följa vissa riktlinjer för att säkerställa bästa möjliga slutresultat och undvika komplikationer.

Undvik att massera det behandlade området under det första dygnet och avstå från bastubad, intensiv fysisk aktivitet och överdrivet alkoholintag.

Med våra erfarna och certifierade behandlare för din behandling kan du känna dig trygg med att vara i säkra händer när du får fillers.

Hållbarhet

Hållbarheten för dessa injektionsbehandlingar brukar ofta vara 6-12 månader. Beroende på din egen ämnesomsättning, vilken del av ansiktet som behandlas och typ av filler, kan det variera alltifrån 3 månader till 24 månader.

Boka tid för filler - Malmö

Är du intresserad av att förändra och förbättra utseendet med fillers? En framgångsrik behandling kräver inte bara de rätta produkterna utan även skickliga och erfarna behandlare för bästa resultat.

På Tandvårdcentralen i Malmö erbjuder vi behandlingar med fillers. Vi har dedikerade och certifierade tandläkare som har behörighet att utföra estetiska injektioner och flera andra behandlingar.

Vi kombinerar expertis och passion för att skapa individuellt anpassade och naturliga resultat med behandlingen. Vårt mål är att erbjuda en skräddarsydd plan för vad som passar dina specifika önskemål och behov.

Boka tid hos oss för konsultation redan idag! Du bokar enkelt online med vårt bokningssystem och du kan även kontakta oss genom att ringa. Vi finns också här för dig om du har några frågor.

Vanliga frågor och svar

Vad är hyaluronsyra och hur fungerar det i filler?

Hyaluronsyra, även känt som HA, är en naturlig substans i kroppen som binder fukt i huden. I behandling med fillers används stabiliserad hyaluronsyra som en geléliknande substans för att förändra och föryngra hud och ansikte.

Vad är skillnaden på fillers och Botox?

Botox används i områden kring ögonen, munnen och i pannan där man vill att muskler ska slappna av så att inga rynkor framträder. Detta kan hindra vissa ansiktsuttryck eftersom musklerna tillfälligt inte kan dra ihop sig.

Fillers fyller i stället ut befintliga veck som rynkor, men utan att det kommer att påverka muskulaturen.

Hur länge håller fillers?

Det är individuellt för hur länge resultatet håller i sig efter behandlingen. Det beror på vilket område som behandlats, typ av filler och även på din ämnesomsättning.

Ofta kan resultatet hålla i cirka 6-12 månader, men det kan variera mellan 3-24 månader.

Gör det ont att injicera filler?

Eftersom smärta kan upplevas relativt olika kan vi inte avgöra om det kommer att göra ont eller inte för just dig. De flesta tycker inte att det känns särskilt mycket, men om du känner rädsla inför behandlingen kan bedövning ges om du behöver det.

Är filler säkert att använda?

Vi använder oss alltid av produkter som är beprövade ur ett säkerhetsperspektiv. Hyaluronsyran som används i fillers finns dessutom redan naturligt i kroppen, och utgör därför ingen risk för allergiska reaktioner.

När ska man undvika att göra en fillerbehandling?

Du bör undvika injektionsbehandlingar om du tar blodförtunnande läkemedel. Även gravida och ammande bör heller inte utföra dessa behandlingar.

Går det att ta bort fillers?

Om du av någon anledning skulle vilja ta bort dina fillers är det fullt möjligt. Då injiceras ett motmedel som direkt löser upp och bryter ner produkten snabbt.

Var kan man göra fillers i Malmö?

Du är alltid varmt välkommen till oss på Tandvårdcentralen när du vill göra fillers i Malmö. Vi har två kliniker som ligger i de centrala delarna.

Tandvårdcentralen Möllan

4.9/5.0

Tandvårdcentralen Pildamm

4.9/5.0

Senaste artiklar