VI ERBJUDER AKUTTIDER INOM 24H

Allmän tandvård i Malmö

Att investera i din munhälsa genom att gå till tandläkaren för undersökning och behandling är lika viktigt som att vårda resten av din kropp. Tandvårdcentralen erbjuder en bredd av olika tjänster inom allmäntandvård till mer avancerad tandvård för att säkerställa att din mun förblir frisk och välmående.

Vår allmäntandvård sträcker sig från grundläggande undersökningar till förebyggande tandvård och olika behandlingar som bland annat lagningar, tandutdragningar, rotbehandlingar och mycket mer.

Förebyggande tandvård

Att sköta om din munhälsa är nyckeln till att förebygga och upptäcka eventuella tandsjukdomar i ett tidigt skede. Du kan få hjälp med förebyggande allmäntandvård hos både tandläkare och tandhygienist.

Regelbundna kontroller

Regelbundna kontroller är viktiga för att upptäcka eventuella problem i ett tidigt skede.

Vid en vanlig undersökning inom allmäntandvård granskar våra erfarna tandläkare dina tänder, mjukvävnader, bett, käkleder och tandköttsfickor noggrant. Röntgenbilder tas vid behov för att få en mer detaljerad bild av din tandhälsa.

Efter genomgången informeras du om resultatet och eventuella rekommendationer om behandling. Behöver du göra ett återbesök hos tandläkaren eller tandhygienisten ges du en tydlig behandlingsplan och en kostnadsuppskattning.

På tandläkarbesöket får du också tips och råd kring din munhygien för hur du bäst tar hand om dina tänder.

Mer avancerad tandvård

Här hos oss på Tandvårdcentralen erbjuder vi förutom allmäntandvård även mer avancerad tandvård för dig som behöver det. Våra tandläkare har lång erfarenhet av att hjälpa patienter med mer komplicerade behandlingar och ingrepp.

När du till exempel ska skaffa tandimplantat, kronor, få käkkirurgi eller behöver estetisk tandvård som skalfasader och mycket annat kan du vända dig till oss för behandling.

Bettskena

För patienter med ofta återkommande huvudvärk eller som har stelhet i käk- och nackmuskulatur kan en bettskena hjälpa vid bettfysiologiska besvär. Med en individuellt anpassad bettskena avlastas bettet och käkmuskulaturen. Tandläkaren kan också visa dig övningar att utföra vid överansträngd käk- och nackmuskulatur.

Fyllningar

Vid karies eller mindre skador kan tänderna lagas med fyllningar i antingen komposit (plast), porslin eller guld.

Kronor

Om en tand är mycket skadad så att en lagning inte räcker görs i stället en krona.

Rotfyllningar

När en tandskada når hela vägen ned till tandnerven behöver tanden rotfyllas.

Tandkirurgi

Tandkirurgi kan bli aktuellt för att sätta in tandimplantat eller för att ta bort visdomständer.

Tandlossningsbehandling

Tandlossning påverkas av flera faktorer, till exempel ärftliga faktorer, otillräcklig munhygien och rökning. En tandlossningsbehandling kan ge goda resultat om den sätts in i tid.

Patientcentrerad vård

För oss är det viktigt att lägga fokus på dig som patient. Vi förstår att varje patient är unik och har olika behov. Därför gör vi allt vi kan för att göra undersökningar och behandlingar så behagliga som möjligt för våra patienter.

Här finns även hjälp för dig som är tandvårdsrädd. Vi har även lång erfarenhet av att arbeta med tandvårdsrädsla och anpassar oss efter dina unika behov och känslor. Här är ofta dialog, information och förklaringar nyckeln till en bra och trygg grund.

Vi ser till att du får en trygg upplevelse av ditt besök hos oss.

Pris för barn, ungdomar och vuxna

Vi erbjuder allmäntandvård för både barn, ungdomar och vuxna.

För barn & ungdomar upp till och med året de fyller 23 år kostar det ingenting med tandvård i Sverige.

För vuxna finns ett tandvårdsstöd där en del är det allmänna tandvårdsbidraget och det andra ett högkostnadsskydd. Viktigt att känna till är att kosmetiska behandlingar som bara görs för att förbättra utseendet på tänderna inte ingår i stödet.

Barn och ungdomar får kostnadsfri tandvård

Det är kostnadsfritt med tandvård för barn och ungdomar till och med året de fyller 23 år. Både undersökning och behandling hos tandläkare är gratis, vilket ger en fantastisk möjlighet för barn och ungdomar att få bra tänder.

Frisktandvård till fast pris

För dig som är vuxen och vill ha lite mer kontroll på vad det kostar erbjuder vi friskvårdsavtal. Då får du tandvård med både undersökningar och behandlingar hos tandläkaren eller tandhygienisten till ett fast pris. Du får på så sätt mycket för pengarna av tandvård med till exempel lagningar och rotbehandling.

Med frisktandvård får du regelbunden tandvård under en viss avtalsperiod till ett fast pris. Avtalsperioden löper över en viss bestämd tid och under den tiden betalar du ett fast pris varje månad under hela perioden.

Abonnemangsavtal för frisktandvård erbjuds både hos Folktandvården och vissa privata tandkliniker.

Nyttja ditt tandvårdsbidrag för en friskare mun

Försäkringskassan erbjuder ett allmänt tandvårdsbidrag från 24 års ålder som du får tillgodo varje år från den 1 juli.

Tandvårdsbidraget är först på 600 kronor per år till och med det året du fyller 29. Därefter är det på 300 kronor fram tills du fyller 64. Sedan kommer bidraget åter upp till 600 kronor igen.

Glöm inte att nyttja denna möjlighet för allmäntandvård för en friskare mun. På så sätt upptäcks eventuella problem i tid och kan snabbare och enklare åtgärdas hos tandläkaren innan det blir en kostsam behandling.

Bidraget kan sparas upp till två år och kan användas både hos Folktandvården samt privata kliniker. Du väljer helt fritt vilken klinik du vill gå till.

Högkostnadsskydd för tandvård

Det finns också ett högkostnadsskydd för din tandvård som ska skydda mot höga kostnader. När din tandvård kostar mer än 3 000 kronor får du ersättning upp till en viss procent.

För tandvård med kostnader mellan 3 001 – 15 000 kronor täcker Försäkringskassan 50% och för de kostnader som går över 15 000 kronor täcks 85% av referenspriset. Ersättningen dras av direkt när du betalar för din behandling.

Referenspriset

Här finns det ett särskilt referenspris som ligger till grund för ersättningen eftersom olika kliniker kan ha olika pris för sin behandling.

Staten har bestämt ett fast pris för referenspriset för de åtgärder som ger rätt till statligt tandvårdsstöd, det vill säga undersökningar och behandlingar som inte görs för att förbättra utseendet på tänderna.

Boka tid för allmäntandvård i Malmö

Våra undersökningar och behandlingar utförs av legitimerad tandvårdspersonal. Genom regelbundna kontroller och förebyggande tandvård kan du förhindra framtida problem och främja din munhälsa. Hos oss möter du alltid professionell och engagerad tandvårdspersonal som vill skapa en trygg och positiv upplevelse för dig.

När du behöver gå på undersökningar, utföra en behandling eller behöver besöka oss för ett akutbesök kan du enkelt och smidigt hitta en ledig tid online hos tandläkare eller tandhygienist. Vi erbjuder ett brett utbud av behandlingar. Det går också bra att ringa oss när du behöver boka tid för allmäntandvård eller mer avancerad tandvård i Malmö.

Våra kliniker ligger centralt för att göra tandvården lättillgänglig för dig. Vi vill på så sätt skapa de bästa möjligheterna för att alla ska kunna få bra tandvård. Om du har någon fråga eller vill veta mer om våra behandlingar är du välkommen att kontakta oss så ska vi hjälpa dig.

Bli automatiskt kallad till undersökningar

Om du vill bli kallad till regelbundna undersökningar hos tandläkaren erbjuder vi hjälp med att ordna detta. När det blir dags att komma på kontroll skickar vi ett sms till ditt mobilnummer.

Vill du hellre komma på årliga undersökningar när du själv vill kan du enkelt boka tandläkarbesök via vårt bokningssystem online.

Vanliga frågor och svar

Vad är allmäntandvård?

Allmäntandvården innefattar alla de undersökningar och okomplicerade behandlingar som är vanligt förekommande inom tandvård.

Är tandvård gratis?

För barn & ungdomar är det gratis med tandvård. Det gäller upp till 24 års ålder. Därefter får du årligen ett tandvårdsbidrag som du kan nyttja till vård hos tandläkare.

Vad händer om jag inte behandlar hål i tänderna?

Om du inte behandlar dina hål kan det leda till större skador och infektion i tandens nerv. Detta kan resultera i att du behöver rotfylla din tand eller att du behöver dra ut tanden. Det bästa är att behandla hål tidigt för att undvika allvarligare komplikationer och dyrare behandling.

Tandvårdcentralen Möllan

4.9/5.0

Tandvårdcentralen Pildamm

4.9/5.0

Vanliga frågor & svar

Vi strävar efter att kunna ge dig den bästa tandvården för pengarna. När vi sätter våra priser tänker vi utifrån hög kvalitet och med målet att så många som möjligt ska ha råd att gå till tandläkaren i Malmö med rimliga kostnader.

Du har också möjlighet att använda dig av högkostnadsskyddet då vi är anslutna till Försäkringskassan.

Ja, ibland kan vi få sena återbud och på så sätt erbjuda en tid för undersökning hos våra akut tandläkare samma dag. Lediga tider hittar du enkelt på vår bokningssida.

På Tandvårdcentralen har vi många bra tandläkare både inom allmäntandvård och specialisttandvård. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att gå till tandläkaren. På kliniken kan du hitta din tandläkare vars arbetssätt passar just dig.

I genomsnitt är privata tandläkare dyrare än folktandvården. Det finns dock ett brett prisspann hos privata tandläkare, vilket innebär att vissa kan erbjuda billigare behandlingar än folktandvården, medan andra kan vara mycket dyrare. Vi på Tandvårdcentral följer referenspriser och strävar efter att erbjuda kostnadseffektiv tandvård av hög kvalitet.

Senaste artiklar