VI ERBJUDER AKUTTIDER INOM 24H

Vad är Airflow-behandling?

Airflow är en bra, modern tandrengöringsmetod för att ta bort ytliga missfärgningar på tänderna och som har vunnit popularitet för sin mildhet.

Behandlingen utförs av legitimerade tandhygienister eller tandläkare och med en kombination av salt, vatten och luft får dina tänder en skonsam luftpolering. Detta gör det till ett överlägset alternativ för att avlägsna envisa fläckar orsakade av rökning, snus, kaffe eller te.

Djuprengöring med Airflow

Trots regelbunden borstning och användning av tandtråd kan tänder behöva extra omsorg. Behandlingen rengör tänderna på djupet och når även de svåråtkomliga områdena mellan och bakom tänderna.

En mycket skonsam metod för naturligt ljusare tänder

Den här metoden gör det möjligt att komma åt alla tänder och ytor i munnen, och metoden är skonsam gentemot tänderna. Därför går det utmärkt att göra detta en gång per år eller mer om du har lätt för att drabbas av missfärgade tänder.

Airflow ger inte en blekningseffekt, men avlägsnar ytliga missfärgningar och ger tänderna en naturligt ljusare nyans. Om du vill bleka dina tänder erbjuder vi även tandblekning.

Mångsidighet i att ta bort missfärgningar

Airflow är ett idealiskt val för dig som önskar ett fräschare, vitare leende utan att genomgå smärtsam tandblekning. Det är effektivt och tar bort missfärgningar av flera typer, inklusive de orsakade av rökning, kaffe, te, rött vin, snus och livsmedel som lätt färgar av sig såsom gurkmeja, curry och rödbetor.

Fördelar med Airflow

Airflow tandrengöring har flera fördelar i jämförelse med andra metoder för att få vitare tänder:

Mildare alternativ – Airflow-behandling fungerar som ett skonsammare alternativ till tandblekning, vilket är särskilt viktigt för dig med tunn och känslig emalj.

  • Snabbt och effektivt – Airflow är en snabb och effektiv metod för att rengöra tänderna och tar bara 30 minuter.
  • Rengör även mellan och bakom tänderna – Hela munnen rengörs från plack och det tar bort ytliga missfärgningar på tänderna.
  • Helt smärtfri – Airflow-behandlingen gör inte ont.
  • Naturligt resultat – I stället för att bara göra tänderna vitare med blekning, hjälper Airflow i stället till med att återställa tandens naturliga färg.

Så går Airflow-behandling till

Innan du genomför en Airflow-behandling är det rekommenderat att genomgå en undersökning för att säkerställa god oral hälsa. Vi rekommenderar även tandstensborttagning innan behandlingen för att optimera resultatet.

Airflow-behandlingen inleds med att en legitimerad tandhygienist tar bort plack och tandsten.

Därefter poleras och putsas tänderna för att förbereda dem för behandlingen. Luftpoleringen utförs varsamt med en blandning av luft, vatten och salt och eliminerar missfärgningar och kan på så sätt återställa den naturliga nyansen.

Behandlingen tar normalt sett ungefär en halvtimme och är helt smärtfri.

Eftervård och resultat

Efter behandlingen bör du undvika mat och dryck den första timmen för att minimera risken för missfärgningar. Detta hjälper till att bevara det fräscha resultatet från behandlingen.

Resultatet är direkt synligt, och tänderna får en vitare, rengjord look. För att bibehålla den vita färgen rekommenderas att du undviker tobak, koffeinhaltiga drycker och andra färgrika ämnen.

Boka tid för behandling med Airflow i Malmö

Vill du få bort plack och missfärgningar? Airflow-behandlingar utförs av legitimerade tandhygienister och tandläkare. Det är viktigt att söka hjälp från kvalificerad personal för att säkerställa en professionell och säker behandling.

När du ska göra en Airflow är du välkommen till oss på Tandvårdcentralen på våra kliniker i Malmö. Du kan enkelt boka tid för behandling med Airflow online eller genom att ringa oss.

Airflow tandrengöring är en mild, bra och effektiv metod för ett strålande leende.

Vanliga frågor och svar

Hur länge håller Airflow?

Hållbarheten av resultatet efter en Airflow-behandling varierar beroende på individens livsstil. För att behålla det fina resultatet rekommenderas det att undvika kaffe, snus och rökning.

Vad kostar Airflow-behandling?

Airflow betraktas som en estetisk behandling och täcks därför inte av Försäkringskassan. Priset varierar mellan olika mottagningar men ligger ofta mellan 500 och 1 000 kronor.

Hur fungerar Airflow?

Det är en bra rengöringsmetod när du vill få bort missfärgningar och rengöra dina tänder från bland annat plack. Det är en mycket skonsam metod i stället för att bleka tänderna.

Gör en behandling ont?

Metoden är helt smärtfri och gör inte ont. Även om du har problem med ilningar ska det inte kännas eftersom vi använder oss av varmt vatten.

Tar Airflow bort tandsten?

Behandlingen är endast effektiv för att avlägsna ytliga missfärgningar. För att ta bort tandsten behövs en särskild behandling för det och med fördel innan en Airflow-behandling.

Var kan man göra en Airflow i Malmö?

Du är varmt välkommen till oss på Tandvårdcentralen när du vill göra en Airflow i Malmö. Vi erbjuder även tandblekning, tandstensborttagning och flera andra behandlingar för dina tänder.

Tandvårdcentralen Möllan

4.9/5.0

Tandvårdcentralen Pildamm

4.9/5.0

Senaste artiklar